Defensa canvia de nom la Bandera Comandant Franco de la Legió

El Ministeri, aplicant la Llei de Memòria Democràtica, ha substituït la denominació franquista per la de Bandera Espanya

Bandera Comandant Franco del Terç Gran Capità 1r de la Legió
Bandera Comandant Franco del Terç Gran Capità 1r de la Legió / Exèrcit de Terra

El Ministeri de Defensa ha canviat la denominació de la Bandera Comandant Franco de la Legió pel de Bandera Espanya, en aplicació de la Llei de memòria democràtica aprovada el mes d'octubre passat per les Corts Generals.

Així consta en una resolució signada aquest dilluns per la ministra de Defensa, Margarita Robles, i publicada aquest dimarts en el Butlletí Oficial de Defensa (BOD).

Ací Defensa al·ludeix a l'article 35 de la nova Llei de Memòria, que afecta els "símbols i elements contraris a la memòria democràtica". En concret, assenyala com a elements contraris a la memòria democràtica aquelles referències "a la revolta militar i de la dictadura, als seus dirigents, participants en el sistema repressiu o de les organitzacions que van sustentar la dictadura i les unitats civils o militars de col·laboració entre el règim franquista i les potències de l'eix durant la Segona Guerra Mundial".

Segons ha decidit el Ministeri, això afecta la que fins ara s'anomenava Bandera Comandant Franco del Terç Gran Capità de la Legió, de la Comandància General de Melilla, que a partir d'ara passarà a dir-se Bandera Espanya.

Després de l'aprovació de la llei de memòria, Defensa va crear un nou organisme per a "l'estudi, la coordinació i la planificació" de les actuacions derivades i presidit per la sotssecretaria del Ministeri, Adoración Mateos.

La seua funció, segons el seu decret de creació, és la de coordinar i planificar totes les implicacions legals que la Llei de memòria tinga en l'àmbit del Ministeri de Defensa, tant en l'àmbit patrimonial com d'accés i consulta a la documentació dels seus arxius, així com la tramitació de tots els procediments administratius derivats de la nova legislació i la col·laboració amb altres administracions.

També et pot interessar

stats