La defensa del Bigotes veu "cridaner" que Camps intente negar la "relació d'amistat" en el juí de la Gürtel

L'advocat de l'exgerent d'Orange Market: "Com una persona que treballa a Madrid en 2003 se'n va a València i trasllada tota la família si no té una feina sòlida i segura?"

Álvaro Pérez, 'el Bigotes'; Pablo Crespo i Francisco Correa en una foto d’arxiu
Álvaro Pérez, 'el Bigotes'; Pablo Crespo i Francisco Correa en una foto d’arxiu / À Punt NTC

La defensa de l'empresari condemnat pel cas Gürtel Álvaro Pérez, conegut com el Bigotes, ha considerat "cridaner" l'"esforç" de l'expresident valencià Francisco Camps a l'hora de negar que mantenia una "relació d'amistat" amb ell. A parer seu, ha quedat "acreditada" per diversos testimoniatges, i això mateix li ha traslladat al jutge de l'Audiència Nacional, on se celebra el juí per les presumptes irregularitats en contractes menors adjudicats des de la Generalitat a l'entramat liderat per Francisco Correa entre els anys 2004 i 2009. Camps és un dels més de vint acusats en la causa i s'enfronta a una pena d'un any de presó i sis d'inhabilitació per tràfic d'influències en concurs amb prevaricació, com demana la Fiscalia Anticorrupció.

Si en la sessió de la vespra el ministeri públic suggeria valorar com un "contraindici" la "intensitat" amb la qual l'exdirigent del Partit Popular havia negat la seua "proximitat" amb el Bigotes, aquest dimarts la defensa de l'empresari mateix ha enumerat els testimonis i acusats que han apuntat en el judici a l'existència d'un vincle entre els dos.

La suposada amistat entre Camps i el Bigotes és, precisament, un punt important en el procediment. La Fiscalia situa l'exmandatari valencià com el "pacient zero" que va oferir al número tres de la Gürtel instal·lar una empresa d'entramat a la Comunitat Valenciana en 2004, on se li va anar "contractant naturalment" per a "acontentar" al president, segons va exposar en l'informe de conclusions presentat durant l'al·legat final.

"Com una persona que està treballant a Madrid en 2003 se'n va a València, trasllada tota la família i canvia de vida si no té una feina sòlida i segura?", s'ha preguntat l'advocat de Pérez, Gustavo Galán, en línia amb la tesi de la Fiscalia. El defensor, que també representa l'extreballadora de Gürtel Felisa Jordán, ha subratllat així mateix la col·laboració que aquesta acusada ha exercit des de l'inici de la causa, i ha confirmat el "compromís" en el reconeixement de fets dels seus dos clients. Jordán i Pérez formen part de la desena d'encausats que han arribat a un acord amb Anticorrupció a canvi d'una rebaixa en les penes.

Ibars incideix en la falta d'indicis

Posteriorment, la defensa de l'exdirectora general de Promoció Institucional, Salvadora Ibars ha reiterat l'absència d'indicis per a condemnar-la per prevaricació perquè, ha subratllat, no tenia competència per a contractar la trama Gürtel. Segons el ministeri públic, Camps hauria influït sobre Ibars perquè s'adjudicara a Orange Market el muntatge d'un expositor en la fira Fitur de 2009.

L'advocat de l'acusada ha discrepat profundament d'aquesta tesi perquè, segons ha remarcat al tribunal, "no hi ha un sol indici" ni que contractara, "perquè no podia", "ni que cedira a la pressió de Camps, perquè mai va parlar amb Camps". El defensor d'Ibars ha insistit que ella no tenia "crèdit ni competència" per a contractar, "ni potestat per a imposar res a ningú". Ha tornat a afirmar que mai es va reunir amb l'expresident de la Generalitat i ha assenyalat que la seua labor en Fitur es va limitar a "coordinar".

També et pot interessar

stats