La defensa de Benavent qüestiona les gravacions i demana que també s'invaliden els documents que han portat a imputar Zaplana

La defensa del 'ionqui dels diners' assegura hi ha dos llapis de memòria amb els àudios i que les gravacions no són idèntiques

L'exgerent d'Imelsa (segon per l'esquerra) Marcos Benavent seu al costat de l'alcalde de Montacada Juan José Medina (segon per la dreta) al banc dels acusats
L'exgerent d'Imelsa (segon per l'esquerra) Marcos Benavent seu al costat de l'alcalde de Montcada, Juan José Medina (segon per la dreta) al banc dels acusats / Rober Solsona (Europa Press)

La defensa de l'exgerent d'Imelsa, Marcos Benavent, ha qüestionat el "còctel" i la connexió de delictes que el fiscal li ha atribuït en la peça sobre Thematica Events, la firma que presumptament va carregar a l'empresa de la Diputació de València despeses impròpies, com els serveis electorals a benefici de càrrecs municipals del PP a Montcada i Vilamarxant.

En la segona jornada de presentació d'informes finals del judici, el lletrat del cas Imelsa, Juan Carlos Navarro, ha criticat la connexió que s'ha fet de tots els delictes en la figura de Benavent, l'autoanomenat ionqui dels diners, i el fet que el ministeri públic li haja atorgat el paper de recaptador de comissions. "Estem davant una investigació prospectiva, en la qual se li posa a Benavent l'etiqueta de 'recaptador' i en la qual es confon empresa pública amb administració pública", ha advertit.

El lletrat ha qüestionat la veracitat dels àudios gravats durant anys per Benavent –la prova nuclear del juí– i que aquest va assegurar haver manipulat en la seua última declaració, poc abans de la vista oral. Navarro ha advertit que "hi ha dos pendrives" i que "les gravacions no són idèntiques", perquè el que és el mateix és allò "que s'ha seleccionat en el sumari", per la qual cosa la prova no és vàlida. Entén que hauria d'haver-se donat una instrucció suplementària per a comprovar que els àudios del sumari es corresponen amb la font original, que és l'ordinador que Benavent va deixar a casa de l'exsogre.

També ha denunciat la "intimidació ambiental" de la qual, al seu judici, va ser víctima Benavent a l'hora de declarar davant la Guàrdia Civil i ha considerat que els agents van tractar de "sanejar" la il·legitimitat d'aqueixa prova (les gravacions presentades pel sobre i la llavors diputada d'EU Rosa Pérez) amb les seues preguntes. És a dir, que van tractar de "convalidar" el contingut dels enregistraments mitjançant altres fórmules.

La defensa de Benavent demana anul·lar els documents que han activat el cas Erial

Juan Carlos Navarro també ha reclamat la nul·litat de la intervenció del telèfon de Benavent al maig de 2015, que va donar peu al registre de tres immobles, entres d'ells al despatx de l'anterior lletrat del ionqui dels diners, així com les proves que es van obtindre en aquest escorcoll. Entre aquestes hi ha els documents que han donat peu al processament de l'exministre i expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana en el cas Erial. Són proves que el lletrat de Benavent ha demanat no tindre en compte perquè a parer seu s'ha produït una clara ingerència en el dret a la intimitat i entorn virtual de l'anterior advocat de Benavent.

D'altra banda, el lletrat s'ha detingut en les despeses electorals del PP en els municipis de Montcada i Vilamarxant i ha comentat que "no es pot concretar" el pagament que, segons el fiscal, va fer Imelsa per a actes de campanya. Sobre aquest tema, ha al·legat "orfandat de la prova i prescripció" i ha recordat que es van trobar els pressupostos dels actes però no les factures.

També et pot interessar

stats