El decret anticrisi inclou nou dies de permisos retribuïts per a cuidar familiars

Hi ha un permís de cinc dies retribuïts per accident, malaltia greu, hospitalització o operació amb repòs d'un familiar o convivent. El decret inclou un segon permís "per força major" per hores fins a quatre dies

El govern ha aprovat diversos permisos retribuïts per malaltia, accident o cures

La pròrroga del decret anticrisi que ha aprovat aquest dimarts el Consell de Ministres recull diverses de les mesures incloses en el projecte de llei de famílies, la tramitació de les quals va decaure amb la convocatòria electoral, com dos permisos retribuïts de fins a nou dies en total per a cuidar familiars.

Segons informa el Ministeri de Drets Socials, la primera mesura és un permís de cinc dies a l'any, retribuïts, que es podrà utilitzar en cas d'accident o malaltia greus, hospitalització o intervenció quirúrgica sense hospitalització que necessite repòs, tant d'un familiar de fins a segon grau, com d'un convivent.

El decret inclou també un segon permís "per causa de força major", que es distribuirà per hores i podrà aconseguir en total fins a quatre dies a l'any, un permís nou que també estarà retribuït.

"Un permís que es podrà usar per motius familiars urgents, com si tos pares s'emmalalteixen i has d'acompanyar-los al metge; o si els fills han passat una mala nit i necessites quedar-te a casa", explica la ministra Ione Belarra en un vídeo remés als mitjans.

Permís parental de huit setmanes

La tercera mesura és un permís parental de huit setmanes que podrà fer-se servir de manera contínua o discontínua, a temps complet o parcial, fins que el menor complisca 8 anys.

Podrà utilitzar-se, per exemple, en els mesos d'estiu o durant els processos d'adaptació a les escoles infantils al setembre.

Les parelles de fet també tindran dret dels quinze dies de permís per registre, igual que els matrimonis.

També et pot interessar

stats