La declaració de dos pèrits, decisiva perquè Camps siga jutjat per la Fórmula 1
El jutge arxiva les causes contra Lola Johnson, Jorge Martínez Aspar, Belén Reyero i Nicolás Figueres.
El jutjat encarregat d'investigar les suposades irregularitats en l'organització de la Fórmula 1 a València s’esperarà a conéixer les declaracions de dos pèrits per a decidir si jutja per aquests fets l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps.
Així mateix, ha arxivat les actuacions contra l'exconsellera Lola Johnson, l'expilot Jorge Martínez Aspar, l'assessora de l'expresident Belén Reyero i l'exdirector de la Societat Projectes Temàtics, Nicolás Figueres. Segons fonts jurídiques, "de totes les actuacions es desprén que els fets investigats són constitutius d'infracció penal, si bé no hi ha motiu lògic suficient per a atribuir-ne la perpetració a cap persona determinada".
En canvi, es podria obrir un procediment abreujat contra Camps, a petició de la fiscalia. Però el mateix jutjat ha indicat al respecte que estarà condicionat a dues proves que ja estan previstes, concretament la declaració de l'inspector en cap del Grup 21 de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) de la Policia, i de l'interventor de la Generalitat, les dues sol·licitades per la defensa de l'expresident.
La fiscalia sí que vol el processament de l'expresident de la Generalitat
La Fiscalia Anticorrupció ja va sol·licitar fa dies al jutge instructor el processament de Francisco Camps per un delicte continuat de prevaricació administrativa i de malversació de cabals públics en la peça 1 del cas Valmor, que investiga les presumptes il·legalitats en l'organització de la carrera dels bòlids de la Fòrmula 1.
Segons l'escrit de la Fiscalia, resulta "indiciàriament acreditat" que Camps, en l'exercici del seu càrrec com a president de la Generalitat, va arribar a un acord verbal amb Bernie Ecclestone l'abril de 2006 per a celebrar a València el Gran Premi de Fórmula 1 "al marge de qualsevol procediment administratiu" i sense tindre competència "com a òrgan de contractació".
Anticorrupció sosté que Camps i Ecclestone haurien mantingut diverses reunions després de les quals l’aleshores president de la Generalitat va decidir "de manera personal" que l'esdeveniment se celebrara a València, "pensant en el benefici electoral" que li generaria en les eleccions autonòmiques del 27 de maig de 2007.
L'escrit assenyala que diversos testimonis han declarat que Camps va dirigir les negociacions i tractava directament els temes amb Ecclestone, qui el gener de 2007 va comunicar a Camps que el cànon que calia pagar seria de 26 milions de dòlars. Per tant, Camps no només hauria participat en la negociació amb Ecclestone per a la celebració del Gran Premi, sinó que també hauria negociat en nom de Valmor Sports SL les condicions econòmiques del mateix.