La decisió final sobre els indults es coneixerà aquesta setmana

Pedro Sánchez explicarà aquest dilluns la mesura de gràcia en un acte a Barcelona, i l'endemà ja podria ser aprovada al Consell de Ministres

Pedro Sánchez informarà dels indults aquesta setmana / À Punt NTC

El calendari dissenyat pel govern espanyol per a concedir els indults als polítics catalans empresonats pel procés arriba a la recta final, si no es produeix cap sorpresa a última hora.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, donarà a conéixer aquest dilluns la mesura de gràcia en un acte al Liceu de Barcelona davant d'unes 300 persones de la societat civil, però sense l'assistència del govern català. Es preveu que els indults siguen parcials i reversibles, és a dir, se'ls mantindrà als nou condemnats la inhabilitació per a ocupar càrrecs públics i quedaran anul·lats si reincideixen en el delicte pels quals els van condemnar. A més, Sánchez compareixerà al Congrés el dimecres 30 de juny.

Segons fonts de La Moncloa, l'argumentació per a concedir aquests indults es basa en la utilitat pública. Així mateix, la mesura també es reivindica en pro de la convivència i de la necessitat de tancar les ferides del procés.

El líder popular, Pablo Casado, continua mostrant-se molt crític enfront de la decisió, que considera "l'inici de la destrucció de l'Estat". Per la seua banda, des de l'independentisme qualifiquen el moviment de "posada en escena operística" perquè, segons ells, la solució no són els indults, sinó l'amnistia i el dret a l'autodeterminació.

També et pot interessar

stats