El debat de l’estat de la nació es reprén amb el Grup de l’Esquerra Plural, Cs, PNB, Bildu i el Grup Mixt

Conclòs el debat de l'estat de la nació, s'obri un termini perquè els grups parlamentaris puguen presentar propostes de resolució

Hemicicle del Congrés dels Diputats
Hemicicle del Congrés / Eduardo Parra / Europa Press

El debat de l’estat de la nació es reprén aquest dimecres amb la intervenció dels diferents portaveus del Grup de l'Esquerra Plural (on està Compromís), al qual continuarà Ciutadans, amb Inés Arrimadas; el PNB, amb Aitor Esteban; EH Bildu, amb la portaveu Mertxe Aizpurua, i finalment el Grup Mixt. Tancarà el torn de portaveus Héctor Gómez, el portaveu del PSOE, principal partit que suporta el govern.

Com en la primera jornada, Pedro Sánchez podrà intervindre quan ho desitge, sense límit de temps i podrà respondre en conjunt o per separat a cadascun dels grups.

Conclòs el debat de l'estat de la nació, s'obri un termini perquè els grups parlamentaris puguen presentar propostes de resolució, que persegueixen orientar l'acció política del govern espanyol.

Es poden introduir esmenes a aquestes propostes abans que s'hagen debatut i votat en la sessió parlamentària del dijous, que començarà a les 10:00 hores.

Els grups poden presentar fins a un màxim de quinze propostes de resolució. En l'últim debat de l'estat de la nació, celebrat el 2015, es van aprovar 19 propostes, la majoria del PP, el partit que governava en aquell moment.

La primera jornada del debat de l'estat de la nació ha durat vora nou hores i s’ha tancat amb la intervenció del portaveu d’Esquerra, Gabriel Rufián, i la consegüent rèplica del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

El debat s'iniciava al migdia, amb el discurs del cap de l'executiu, que ha exposat durant aproximadament 80 minuts el seu projecte i les seues mesures econòmiques per a l'última fase de la legislatura i per a fer front a la crisi econòmica.

Ja a la vesprada, ha sigut el torn dels portaveus del PP, Vox, Unides Podem i Esquerra Republicana.

També et pot interessar

stats