Davó força una reunió de la direcció del grup d’Unides Podem a les Corts enmig de la pressió pel seu relleu

Aquest dijous s’ha produït un encontre convocat per Pilar Lima al qual no han assistit els diputats afins a l’actual síndica.

La portaveu d'Unides Podem, Naira Davó
La portaveu d'Unides Podem, Naira Davó / Les Corts

La direcció del grup Unides Podem en les Corts es reunirà dimarts que ve per a parlar del relleu de Naiara Davó com a síndica i la seua substitució per la coordinadora autonòmica del partit, Pilar Lima, després que finalment no s’haja tractat aquest assumpte en la trobada que ha tingut lloc aquest dijous. La cita de hui havia sigut convocada per les dues portaveus adjuntes del grup, Lima i Estefania Blanes, i no hi han participat Davó ni els tres diputats que li donen suport, que afirmen que no han rebut comunicació de la trobada ni enllaç per a participar-hi virtualment.

Davó ja havia advertit que la convocatòria d’aquest dijous mancava de validesa, per no haver sigut convocada ni per la síndica ni per una decisió “vàlidament adoptada per la direcció del grup”, i per tant no s’hi podia adoptar cap acord “vàlid” que modifique l’estructura del grup. Finalment, Davó ha convocat per a dimarts que ve a les 13 hores, “a través dels procediments reglamentaris i amb les garanties democràtiques suficients”, una reunió de la direcció del grup (que componen la síndica i les dues portaveus adjuntes) per a “comunicar la necessitat de respectar el procés obert” en la comissió de garanties estatal. En aquest òrgan els seguidors de Davó han impugnat la votació de dissabte en la qual es va nomenar síndica Lima, en considerar que van faltar “garanties processals” i no es va poder per exemple presentar candidatures alternatives.

“Totes assumirem la resolució, en un sentit o en un altre”, de la comissió estatal de garanties, ha afirmat Davó, que ha reivindicat que, mentrestant, vetla per “el respecte a uns mínims democràtics i formals” i perquè se seguisca el procediment, i no sap a què responen “les presses” per a destituir-la. Davó demanarà dimarts que s’analitze si cal convocar o no al grup per a tramitar el canvi de síndica, alguna cosa que en la seua opinió no s’ha de fer fins que no hi haja resolució de l’òrgan estatal.

Per la seua banda, des de la direcció de Podem han assenyalat després de la reunió d’aquest dijous que, “en nom de la concòrdia, i per a donar una segona oportunitat a totes les diputades perquè complisquen amb el mandat d’Unides Podem”, assistiran a la reunió convocada per Davó el dimarts “per a vehicular des d’ací el canvi de síndica”.

Dalmau considera que el relleu no ha estat bé

El vicepresident segon de la Generalitat i conseller d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, ha explicat que aquest relleu és una decisió “clarament imposada”, que considera que “no respon als processos de consens”, sense un argument “contundent” per a això i que “contradiu” la proposta amb la qual Lima es va presentar a la primàries, de diferenciar entre les Corts, el partit i les institucions. És un procés, ha afegit, que “no ha estat bé”.

En qualsevol cas, Dalmau advoca per “començar ja a passar pàgina” i per “retornar” a l’època dels consensos, com així ho ha traslladat a Lima mateix, i acostar més les connexions entre les diferents sensibilitats en el partit.

També et pot interessar

stats