Darias supedita la decisió de vacunar els majors de 65 anys als assajos clínics d’AstraZeneca

La ministra de Sanitat assenyala que el govern central esperarà a conéixer el resultat a finals de març.

La ministra de Sanitat Carolina Darias en roda de premsa
La ministra de Sanitat Carolina Darias en roda de premsa / Efe.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha valorat en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial, l’acord sobre el pròxim grup de vacunació. Darias ha defensat la decisió de limitar als 55 anys l'administració de la vacuna d’AstraZeneca fins que els assajos clínics als Estats Units demostren que és segura en edats de més de 65 anys. L’assaig clínic pot estar acabat a finals de març, ha puntualitzat. "Tan prompte com tinguem el resultat ho farem", ha incidit. La ministra també ha valorat el pròxim pas acordat en l’estratègia de vacunació.

La ministra ha actualitzat les dades de vacunació, que sumen 66.000 persones més que dimarts. Darías ha explicat que la vacuna de Jansen pot ser autoritzada per la FDA dels Estats Units i que a principis de març pot ser autoritzada per l’Agència Europea del Medicament. La ministra també ha anunciat que demà dijous arribarà un nou enviament de 228.000 dosis de la vacuna d’AstraZeneca i ha remarcat que les vacunes fins ara no han provocat cap reacció secundària. "Totes les vacunes són segures i totes les vacunes són eficaces", ha enfatitzat per respondre a preguntes sobre les reticències al voltant de la vacuna d'AstraZeneca.

Darías ha oferit les últimes dades de la pandèmia. Dades que parlen d’una baixada de la incidència (584) en conjunt de l'estat o de la pressió hospitalària. Però ha remarcat el missatge de prudència que cada vegada que pot envia el govern per a evitar que es relaxen les mesures i tornen a pujar els contagis. “Necessitem seguir baixant”, ha incidit.

La ministra de Sanitat ha notificat 550 casos de la variant britànica a Espanya i té pendents de confirmar una xifra “important” de casos. La incidència de la variant no és homogènia, ha dit, però l'evidència científica apunta que “és més transmissible” i també ha esmentat que els indicis parlen d’una “major virulència”. Les altres dos variants, sud-africana i brasilera, no han sumat més casos que els dos i un, respectivament, dels quals el govern ja havia informat.

També et pot interessar

stats