Les Corts estudiaran accions contra qui no comparega en la comissió sobre finançament de PSPV i Bloc

Etelvina Andreu no ha assistit malgrat que estava citada, ni Gracia Font Martí, amb qui no han contactat pel fet de no tindre accés al seu últim domicili.

La comissió d’investigació sobre el finançament de PSPV i Bloc, aquest dilluns en les Corts
La comissió d’investigació sobre el finançament de PSPV i Bloc, aquest dilluns en les Corts / Inma Caballer (Corts)

La mesa de les Corts estudiarà accions contra aquelles persones que no compareguen en la comissió d’investigació sobre el finançament electoral del PSPV i Bloc entre 2007 i 2008. Etelvina Andreu, directora general de Consum al Ministeri de Sanitat el 2008, no ha assistit malgrat que estava citada aquest dilluns, ni tampoc la segona compareixent, Gracia Font Martí, amb qui no han contactat pel fet de no tindre accés al seu últim domicili.

La resta de les persones citades, Anabel Hallado, Mario Antonio Barceló i Ana María Kringe, sí que han rebut la notificació, segons ha afirmat el president de la comissió, César Jiménez. El que és també diputat a les Corts per Podem ha precisat que en el cas de l’exalcaldessa de Dénia, Ana Kringe, se li ha notificat fins a tres vegades i la seua compareixença està pendent des de fa setmanes. De fet, dimecres passat es va haver d’ajornar la sessió perquè no es van enviar tots els avisos, entre ells els de l’exalcaldessa d’Alacant Sonia Castedo i l’exalcalde de Gandia Arturo Torró, per als qui es buscarà una altra data.

A l’inici de la sessió, Jiménez ha lamentat els problemes que estan tenint per a reunir-se amb els compareixents, en part pel “nivell de precarietat” de les Corts, que no tenen accés als fons d’altres institucions. Després de demanar col·laboració de l’administració per a poder accedir a algunes de les persones citades, Jiménez ha plantejat també la necessitat de valorar quines accions s’han de prendre amb aquelles persones que han sigut notificades i no han acudit, com és el cas d’Etelvina Andreu.

En la comissió, que investiga el finançament electoral del PSPV i Bloc en 2007 i 2008 i la seua relació amb l’empresa Crespo Gomar, s’ha acordat per unanimitat ampliar les citacions perquè assistisquen l’exdirector general de Canal 9 Pedro García i l’exdirector general d’Acuamed Arcadio Mateo. La sessió està previst que es reprenga a les 13:30 hores amb la declaració d’Hallado i, de vesprada, les de Barceló i Kringe.

 

També et pot interessar

stats