Les Corts convaliden per unanimitat el decret per a estabilitzar el personal investigador

El PP permet que es prenga en consideració una PNL de Vox perquè TV3 no denomine la Comunitat Valenciana com a 'País Valencià'

Imatge d’arxiu de l’hemicicle en el ple de les Corts
Imatge d’arxiu de l’hemicicle en el ple de les Corts / José Cuéllar (Corts)

El ple de les Corts ha convalidat este dimecres per unanimitat un decret llei del Consell de mesures urgents en matèria de categories professionals i condicions retributives del personal investigador de les fundacions i instituts d'investigació biomèdica del sector públic instrumental. En concret, el Decret llei 3/2024, de 20 de març, estableix una equivalència entre les categories dels investigadors i les corresponents categories estatutàries del personal sanitari en la Comunitat Valenciana, mitjançant un nou marc jurídic en compliment de la llei d'investigació biomèdica.

Després de tirar avant per unanimitat, Compromís ha demanat que el decret es tramite com a projecte de llei, però ha quedat rebutjat gràcies a la majoria dels grups que sustenten el govern valencià, el PP i Vox.

També s'ha convalidat, amb els vots a favor del PP i Vox, el Decret llei 4/2024, de 26 de març, del Consell, pel qual s'adopten mesures extraordinàries per a reduir la temporalitat en l'àmbit de l'administració de la Generalitat. L'oposició ha sol·licitat que es tramite com a projecte de llei, però tampoc ho ha aconseguit.

Respecte al funcionariat, en una de les intervencions en la sessió de control, Mazón ha avançat que este dijous signarà un “acord històric” amb tots els sindicats de la funció pública al costat de la consellera Ruth Merino. És la firma de l'acord per a la XI legislatura amb CCOO PV, la UGT-PV i el CSIF, a les 9:30 hores al Palau de la Generalitat.

TV3 i la denominació de 'País Valencià'

D'altra banda, el PP ha permés amb el seu vot a favor que es prenga en consideració una PNL de Vox per a instar el govern espanyol a emplaçar a la Generalitat de Catalunya a vetlar perquè TV3 no denomine la Comunitat Valenciana com a País Valencià.

En un comunicat posterior, el vicepresident primer i conseller de Cultura, Vicente Barrera (Vox), defensa que continuen fent “este tipus de reivindicacions per a demostrar que no claudicaran davant de la dictadura ideològica d'alguns que pretenen imposar el seu criteri, saltant-se fins i tot la legislació vigent”. “Som Comunitat Valenciana i no el que uns altres vullguen imposar-nos. La imposició ja s'ha acabat”, recalca.

També et pot interessar

stats