“Però això què cony és?”: el nou exabrupte de la presidenta de les Corts

És la segona frase fora de micròfon de Llanos Massó després d’haver dit: "Votarem a mà alçada i que els donen per sac”

Llanos Massó, presidenta de les Corts, en el ple d'aquest dimecres / À Punt NTC

Un micròfon obert ha permés sentir de nou un exabrupte de la presidenta del Parlament, Llanos Massó (Vox), que en aquesta ocasió ha exclamat: “Però això, què cony és?”. Ha ocorregut aquest dimecres, durant el ple de les Corts, després del debat de les esmenes de totalitat a la llei d'acompanyament als pressupostos de la Generalitat per a 2024. Massó tractava de passar a la votació quan s'ha revisat el sistema tècnic i s’ha adonat que hi havia un problema.

Aquesta expressió es produeix precisament dos dies després d’haver dit, durant el ple del dilluns: "Votarem a mà alçada i que els donen per sac”, en referència a una altra errada en el sistema tècnic durant la votació de l'esmena de Compromís als pressupostos. En aquella ocasió, es dirigia al vicepresident de la mesa, el popular Alfredo Castelló.

En vista d'aquests fets, els socialistes han demanat la reprovació de la presidenta, “per la seua falta de respecte a tots els diputats”, segons ha assenyalat la síndica i portaveu del PSPV-PSOE, Rebeca Torró. Segons ha dit, “no es comporta amb la dignitat que mereix el seu càrrec”. La portaveu socialista ha destacat que aquesta presidenta "ix a reprovació per setmana", ja que fa uns dies els socialistes ja van demanar que fora reprovada per la seua participació en manifestacions enfront de les seus socialistes.

Per la seua part, el síndic de Compromís, Joan Baldoví, també ha considerat que l'expressió “a prendre per sac” és “impròpia” del càrrec que representa Massó i “desafortunada en el marc de les Corts, que representen cinc milions de valencians".

També et pot interessar

stats