Podem convoca l'executiva per a analitzar la davallada electoral al País Basc i Galícia

Pablo Iglesias ja va qualificar els resultats com una "derrota sense pal·liatius".

Pablo Iglesias, al Senat
Pablo Iglesias, al Senat / J. Hellín (Europa Press)

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha convocat per a aquest divendres el consell de coordinació estatal per a analitzar, junt amb els màxims dirigents de la formació morada, la "derrota sense pal·liatius", que van patir el diumenge en les eleccions gallegues i basques.

Podem i els socis electorals, que van concórrer als comicis com Galícia en Comú-Anova-EU i Elkarrekin Podem-EU, es van quedar fora del parlament gallec, i han passat de ser segona força, amb 14 escons, a no traure'n cap. També van reduir quasi a la meitat la presència en la cambra basca: d'11 escons, s'han quedat amb 6.

Aquesta desfeta ha portat la direcció del partit morat a sumir-se en un silenci quasi absolut aquests dies, més allà de la valoració en forma de tuit que Iglesias va realitzar el diumenge, després de confirmar-se els resultats, i de les declaracions sobre aquest tema realitzades, d'una banda, per la portaveu de l'executiva, Isabel Serra, i per la secretària de coordinació executiva, Ione Belarra. De fet, ni tan sols es va celebrar el dilluns l'habitual reunió setmanal del consell de coordinació (l'executiva que s'encarrega de gestionar el dia a dia del partit), ja que, segons fonts de Podem, el secretari general preferia esperar que produïren primer les reunions de les direccions a Galícia i País Basc per a després analitzar els resultats en la cúpula estatal.

Finalment, la reunió de l'executiva d'Iglesias és aquest divendres, i hi estan convidats els candidats en les passades eleccions gallegues i basques, Antón Gómez-Reino i Miren Gorrotxategi, respectivament. Serà aleshores quan Podem comence el procés de "reflexió col·lectiva" i "autocrítica" al qual s'ha emplaçat, i del qual de moment la direcció només ha apuntat, com a possible causa, els "problemes interns" que porta arrossegant l'organització des de fa anys i que, segons va assenyalar Belarra aquest dimecres, "els mitjans de comunicació han fet més grans".

També et pot interessar

stats