Podem consulta a la militància si vol una aliança electoral amb Sumar

La votació exprés estarà oberta als inscrits des d'aquest dijous fins a les 10:00 hores de divendres

Yolanda Díaz, líder de Sumar, amb Irene Montero, de Podem
Yolanda Díaz, líder de Sumar, amb Irene Montero, de Podem / Efe

Podem llança una consulta exprés a les bases perquè es pronuncien sobre la forma en la qual concorreran en les eleccions i si estan d'acord amb la negociació i possibilitat d'acord amb Sumar.

Així, la votació estarà oberta als inscrits des d'aquest mateix dijous fins a les 10:00 hores d'aquest divendres, segons ha avançat la líder del partit morat i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, en xarxes socials.

"Acceptes que el Consell de Coordinació de Podem, seguint el criteri d'unitat que va marcar el Consell Ciutadà Estatal, negocie amb Sumar i, si escau, acorde una aliança electoral entre Podem i Sumar?", exposa concretament la pregunta que la formació mana a la militància.

Belarra ha subratllat que revalidar l'actual govern de coalició i aprofundir en les transformacions socials d'aquesta legislatura depén, bàsicament, que les forces agrupades a Sumar i Podem es presenten en una única candidatura a les eleccions generals.

"Com bé sabeu, les negociacions no estan sent senzilles, i per això vull demanar-te el suport perquè siga el Consell de Coordinació de Podem qui negocie i, si escau, aconseguisca l'acord", ha subratllat.

També et pot interessar

stats