El Constitucional revisarà si es van vulnerar drets de Junqueras i Romeva per ser jutjats sense suplicatori

L’alt tribunal considera que aquest cas podia tindre unes conseqüències polítiques generals.

Oriol Junqueras i Raül Romeva entren en el Parlament català el passat mes de gener
Oriol Junqueras i Raül Romeva entren en el Parlament català el passat mes de gener / Pau Venteo (Europa Press)

El Tribunal Constitucional ha admés a tràmit el recurs de l’exvicepresident de Catalunya Oriol Junqueras i de l'exconseller Raül Romeva contra la decisió del Suprem de continuar jutjant-los en la causa del ‘procés’ sense demanar suplicatoris després de ser elegits diputat i senador durant el juí.

Així ho acorda el Ple del Constitucional en una provisió en què admet a tràmit el recurs d'empara de Junqueras i Romeva, condemnats a tretze i dotze anys de presó respectivament, contra les actuacions dictades pel Suprem el 14 de maig i el 3 d'octubre de 2019.

El Suprem va denegar la pretensió de Junqueras i Romeva en entendre que van ser processats i ja estaven sent jutjats amb anterioritat a la seua elecció com a parlamentaris.

El Constitucional aprecia que en el recurs de Junqueras i Romeva concorre una especial transcendència constitucional perquè planteja un problema o afecta una faceta d'un dret fonamental sobre el qual no hi ha doctrina en aquest tribunal. A més, creu que l'assumpte suscitat transcendeix del cas concret perquè podia tindre unes conseqüències polítiques generals.

També et pot interessar

stats