El conseller Gómez exigeix a la ministra de Sanitat solucionar la cobertura d'estiu pels MIR

A causa de la pandèmia, la formació de residents MIR acaba enguany al setembre i no al maig

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez
El conseller de Sanitat, Marciano Gómez / Ana Escobar (EFE)

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha exigit a la ministra de Sanitat, Mónica García, que aporte solucions per a cobrir la temporada d'estiu a causa de la falta de personal mèdic per la finalització de residents MIR d'últim any al setembre, i no al maig. 

Així, en una carta remesa a la ministra, el conseller ha manifestat la "perplexitat" perquè este tema no s'haja tractat en una reunió extraordinària del ple del Consell Interterritorial el 5 de juny, prèvia sol·licitud de les conselleries autonòmiques.

Gómez ha reiterat a la ministra el deure que té de coordinar solucions conjuntes per al conjunt de l'Estat en una "situació excepcional que afecta l'atenció sanitària de totes les comunitats autònomes".

De fet, ha posat l'exemple de la Comunitat Valenciana, que experimenta un creixement exponencial de la població durant els mesos d'estiu i també de la càrrega de treball que ha d'afrontar el personal sanitari.

Enguany, per primera vegada, els metges residents d'últim any finalitzaran la formació al setembre i no al maig, ja que van haver de retardar l'inici de la formació per la pandèmia de la covid. És per açò que el conseller ha exigit a la ministra que esta qüestió s'incloga en l'orde del dia del pròxim ple del Consell Interterritorial i ha sol·licitat que siga presencial.

També et pot interessar

stats