El Consell se suma a la proposta per a posar en l'agenda europea la inclusió dels refugiats

Oltra afirma que la realitat actual en el món pel que fa al repte migratori necessita "respostes fermes" per part dels governs.

Refugiats caminen per les vies del tren
Refugiats caminen per les vies del tren / Efe

La Comunitat Valenciana s'ha adherit a la proposta Share, impulsada des del govern basc, amb la finalitat de posar en l'agenda europea el debat sobre la distribució territorial de l'esforç en la recepció i inclusió de persones refugiades i migrants en les situacions més vulnerables.

El ple del Consell ha sigut informat sobre la implicació de la Generalitat en les polítiques migratòries a Europa, que també inclou la incorporació de la Comunitat Valenciana en la Intercultural Regions Network. Es tracta d'una plataforma creada en l'àmbit europeu perquè les regions puguen compartir coneixements, recursos i experiències per a millorar el disseny i la implementació de polítiques d'inclusió des del marc de la interculturalitat.

Segons ha explicat la vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, des del Consell es considera que la realitat actual en el món, i especialment a Europa, quant al repte migratori "necessita respostes fermes per part dels governs, ja que la situació de molts territoris, per motius bèl·lics, econòmics, polítics i socials, ha portat a milers de persones a prendre la difícil decisió d'eixir del seu país".

També et pot interessar

stats