El Consell subvenciona un projecte de vehicles elèctrics de Ford i la renovació de la flota d’Air Nostrum

Concedeix 4 milions a l’empresa automobilística i altres tres a l’aeronàutica per iniciatives que aspiren a millorar l’eficiència i la sostenibilitat.

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu / Ford

El ple del Consell ha aprovat una subvenció de quatre milions d'euros a Ford Espanya per al desenvolupament de vehicles elèctrics i millorar la sostenibilitat de la producció del model Kuga. A més, ha autoritzat un paquet d’ajudes de tres milions perquè Air Nostrum renove part de la flota per una altra de més sostenible i eficient.

La Conselleria d’Economia destinarà un milió d’euros perquè Ford prove els seus vehicles elèctrics de transport de mercaderies i transport de passatgers en l'àrea metropolitana de València. L’automobilística pretén fabricar aquest model híbrid en sèrie i desplegar-lo per tot Europa. S’espera que la planta d’Almussafes siga una instal·lació estratègica en aquest objectiu, en el marc d’un projecte més ambiciós de l’empresa perquè el 100% dels seus vehicles al continent en nuclis urbans siguen elèctrics.

Així mateix, es concedeixen 3 milions d'euros més per a millorar la sostenibilitat del procés de fabricació del Ford Kuga.

En el cas d’Air Nostrum, la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic ha signat un conveni amb l’empresa aeronàutica pel qual invertirà tres milions en la renovació de 12 d’aeronaus de la flota per unes altres més eficients i sostenibles. Amb aquest projecte s’aspira a aconseguir una reducció de les emissions de CO de fins al 10,45%.

La finalitat del conveni és potenciar iniciatives estratègiques d'inversions productives sostenibles a la Comunitat Valenciana, per a la millora de processos i productes d'alt contingut tecnològic, nivell de complexitat, projecció de futur i impacte mediambiental en el teixit industrial.

També et pot interessar

stats