El Consell secundarà noves mobilitzacions "unitàries" pel finançament

Oltra destaca que la Generalitat "defendrà l'interés general" en l'ampliació nord del port de València.

Mónica Oltra, aquest divendres després del ple del Consell
Mónica Oltra, aquest divendres després del ple del Consell / GVA

El govern valencià donarà suport a possibles mobilitzacions en defensa d'un nou model de finançament autonòmic sempre que aquestes siguen "unitàries" i vagen en la línia del que s’ha decidit per unanimitat a les Corts, segons ha manifestat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, després del ple del Consell.

Davant de les declaracions del president de la patronal autonòmica, Salvador Navarro, que no descarta noves mobilitzacions per a reclamar un nou sistema de finançament autonòmic, Oltra ha contestat que estaran "al costat de totes les mobilitzacions o expressions unitàries de la societat civil, com vam fer en la manifestació de 2017".

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres la modificació de la composició de la comissió mixta Consell-Corts per a la reforma del sistema de finançament i la valoració del deute històric per a donar entrada al director general de Model Econòmic, Finançament Autonòmic i Política Financera, Juan Pérez.

Ampliació nord del port de València

D'altra banda, la vicepresidenta de la Generalitat ha assegurat que entén que la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) defenga els seus interessos i que mostre el suport al projecte d'ampliació nord del port de València. Així, ha assegurat que el Consell "defendrà l'interés general", i que es conjugue l'activitat econòmica "amb la necessària protecció del present i del futur de les persones que viuen a València i a l'àrea metropolitana".

Així s'ha pronunciat en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada sobre les declaracions que ha fet aquesta mateixa setmana el president de la CEV, Salvador Navarro, que va advertir que està en joc "la joia de la corona", i va manifestar l'esperança que la política no faça amb el port "el que va passar amb les caixes".

També et pot interessar

stats