El Consell recorrerà les delimitacions proposades per Costes al litoral valencià

Els últims expedients han sigut a Puçol, Bellreguard i Dénia

Els afectats a Nules per la llei de costes demanen que es derogue
Nules (Plana Baixa), un dels municipis afectats per la llei de costes, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Conselleria de Medi Ambient presentarà al·legacions a totes les delimitacions —el límit oficial que separa la costa pública de la propietat privada— proposades pel Ministeri per a la Transició Ecològica en la costa de la Comunitat Valenciana. Així ho ha anunciat el Consell aquest dijous, que considera que “minven els drets del veïnat perjudicat, ja que el territori afectat passarà a ser de propietat pública”, segons ha indicat aquest dijous el director general de Ports, Aeroports i Costes, Vicente Martínez Mus, a l'Associació d'Afectats per la Llei de Costes de Dénia.

“A través d'un acte administratiu, que ve a ser una orde ministerial, es traça una línia i tot el que queda dins passa a ser propietat estatal, de domini públic marítim terrestre i qualsevol habitatge o construcció que estiga dins veu reduïts els seus drets, encara que tinga escriptura”, ha explicat Mus. 

El director general ha assenyalat que el govern de la Generalitat se situa al costat del veïnat “davant de l'espoli injustificat que el govern de Sánchez vol fer a la nostra costa, ja que es tracta d'un fet molt dramàtic i traumàtic allí on es produeixen les delimitacions”. Considera que on hi ha problemes de regressió i s'està perdent platja s’han de fer “les obres de recuperació pertinents” i no “llevar la propietat als veïns, que han anat perdent terreny davant de la mar”.

A la Comunitat Valenciana, els últims expedients de delimitació territorial de costes han sigut a Puçol (Horta Nord), Bellreguard (Safor) i Dénia (Marina Alta). En aquest últim, n'hi ha un en marxa i s'han convocat dos trams més. Precisament, les al·legacions de Medi Ambient inclouran també aquest tram. 

Mus ha comunicat als veïns que el 7 de novembre, dia en què se celebrarà l'acte de delimitació dels terrenys, compareixerà en representació de la Generalitat per a presentar-hi totes les al·legacions que s'estimen oportunes. 

També et pot interessar

stats