El Consell prorroga la rebaixa del 10% en totes les taxes i preus públics de la Generalitat

La mesura, aprovada per l'anterior govern del Botànic, es mantindrà en vigor fins al 31 de desembre de 2023

Ruth Merino, durant la roda de premsa posterior al ple del Consell, aquest dijous
Ruth Merino, durant la roda de premsa posterior al ple del Consell, aquest dijous / À Punt NTC

El Consell ha aprovat aquest dijous un decret llei per a prorrogar la rebaixa temporal del 10% en l'import de totes les taxes pròpies i preus públics de l'administració autonòmica. La mesura, implementada inicialment per l'anterior executiu tripartit del Botànic (PSPV-Compromís-Unides Podem) l'abril de 2022 per a esmortir l'impacte econòmic i social provocat per la inflació, caducava en agost d'enguany. Ara, el nou govern integrat per PP i Vox han acordat estendre'n la vigència fins al 31 de desembre de 2023. 

La reducció afecta vora una setantena de taxes i preus públics, entre les pròpies de les conselleries i els organismes autònoms i vinculades a diverses prestacions i serveis oferits per l'administració. Es contemplen bonificacions i descomptes en àrees transversals com l'habitatge, l'educació, els transports, l'energia o l'agricultura, la ramaderia i la pesca. 

En la roda de premsa posterior a la reunió del ple del Consell, que aquesta setmana s'ha avançat un dia, la portaveu, Ruth Merino, ha remarcat especialment que la rebaixa s'aplicarà també en les taxes educatives i s'estendrà tot el curs 2023/2024, fins que acabe l'any acadèmic.

D'altra banda, el govern valencià ha donat llum verda als reglaments orgànics i funcionals de la Presidència, la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge; i les conselleries Hisenda, Economia i Administració Pública, Justícia i Interior; Sanitat; Educació, Universitats i Ocupació, i Innovació, Indústria, Comerç i Turisme. Aquestes normatives concreten les funcions assignades als òrgans directius de cada departament d'acord amb el nou organigrama de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat.

També et pot interessar

stats