El Consell preveu un milió d'euros per a l'embotelladora de Begís i per a una carretera a la Vall d'Ebo

El decret serà previsiblement aprovat la setmana pròxima en el pròxim ple del Consell, previst a la Vall d'Ebo

En imatge, l'impacte del foc al pantà de Toràs, un dels termes municipals més afectats per l'incendi de Begís
En imatge, l'impacte del foc al pantà de Toràs, un dels termes municipals més afectats per l'incendi de Begís

Dos primers projectes a les zones afectades pels grans incendis d'aquest estiu ja tenen nom i inversió. El decret que regularà les ajudes econòmiques a les persones i empreses afectades pels incendis forestals de Begís (Alt Palància) i la Vall d'Ebo (Marina Alta) arreplegarà una ajuda d'un milió d'euros destinada a la modernització de la maquinària de la planta embotelladora de Begís i la reparació de manera urgent del camí del Xap, la carretera que connecta la Vall d'Ebo, la Vall d'Alcalà i la Vall de la Gallinera.

El decret, que previsiblement aprovarà la setmana pròxima el pròxim ple del Consell, que se celebrarà precisament a Vall d'Ebo, habilitarà, d'una banda, una ajuda especifica per al municipi de Begís. D'altra banda, la Generalitat repararà una carretera "clau" per a les comunicacions entre els diferents municipis de la comarca de la Marina Alta, segons ha anunciat Puig aquest dijous en una entrevista en Onda Cero i han concretat fonts de Presidència.

En el primer cas, el fet de contribuir amb l'ajuda d'un milió d'euros a la modernització de la maquinària de la planta embotelladora de Begís, ha destacat Puig, persegueix l'objectiu d'"ajudar a l'economia" de la comarca de l'Alt Palància per a "garantir al seu torn el futur dels veïns de la zona".

Respecte a Vall d'Ebo, la reparació del camí del Xap, que vertebra la zona afectada pel foc, serà "clau" per a les comunicacions entre els diferents municipis de la comarca de la Marina Alta, afectada pels incendis.

Puig també ha recalcat que la Generalitat s'ha compromés a cobrir el 100% dels danys provocats pels incendis forestals, amb la finalitat d'"intentar revertir" la situació provocada pels focs, ja que, ha defensat, "no es tracta només" de recuperar el que s'ha danyat, sinó també de "donar expectatives de futur".

També et pot interessar

stats