El Consell, pendent de l’aval del TSJ per al toc de queda

Es mantindria dues setmanes més, encara que es retardarien fins a la 1 de la matinada

A la caça del taxi per a complir el toc de queda
A la caça del taxi per a complir el toc de queda / À Punt NTC

La Generalitat està a l'espera de rebre l'aval del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per a mantindre el toc de queda dues setmanes més, encara que el retardaria fins a la 1 de la matinada.

Al llarg d’aquest divendres s’esperava un pronunciament del TSJ. Per tal de fer aquesta nova modificació de la mobilitat nocturna, que afecta restriccions de llibertats fonamentals entre la 1:00 i les 6:00 hores, la Generalitat ha demanat l’aval al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

L’endarreriment d’aquesta decisió podria estar relacionada amb la resolució del Tribunal Suprem, que avala que les comunitats autònomes puguen prendre mesures restrictives sense estat alarma, però que ha tombat els decrets de les Canàries i de la Junta d’Andalusia, que incloïen confinaments perimetrals.

El Tribunal Suprem considera que la llei permet la limitació a la mobilitat, però que ha d’estar justificada per les dades epidemiològiques i amb les mesures imprescindibles per a controlar la pandèmia.

Juntament amb el toc de queda, el Consell ha demanat poder limitar les reunions a 10 persones, encara que s’elimina el requisit dels nuclis de convivència. La Comissió Interdepartamental es reuneix aquest dissabte amb aquests punts sobre la taula.

Segons va manifestar el president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dimecres, la que començarà dilluns serà l’última pròrroga del toc de queda al territori valencià, atés que la intenció del Consell és suprimir-lo “al principi de juny”, per a recuperar a poc a poc la normalitat, però sempre atenent al principi de prudència per a arribar a l’estiu “en les millors condicions” epidemiològiques per tal d' afrontar la campanya turística.  

També et pot interessar

stats