El Consell de Ministres elimina l'obligatorietat de les mascaretes en exteriors i als patis de les escoles

La mesura entrarà en vigor dijous, igual que l'ampliació dels aforaments en les competicions esportives

Una xiqueta juga a l'exterior, en arxiu
Una xiqueta juga al carrer, en arxiu / Alejandro Martínez Vélez (Europa Press)

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el reial decret que elimina l'obligatorietat d'utilitzar les mascaretes en exteriors. Obligatorietat que es va tornar a decretar a final del mes de desembre pel repunt de la pandèmia. La decisió també posa fi al seu ús en patis de col·legis, sempre que es puga respectar la distància de seguretat i no hi haja aglomeracions.

Així ho han anunciat en la roda de premsa posterior la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, en què també ha participat el ministre d'Agricultura, Luis Planas. "Els xiquets i les xiquetes espanyols han donat un gran exemple de responsabilitat durant tot aquest temps i sens dubte això serà una gran notícia tant per a ells com per als mestres i també per als pares i mares", ha assenyalat Rodríguez.

La mesura entrarà en vigor aquest dijous, després de la seua publicació demà en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Rodríguez ha afegit que el decret no recull la recomanació de mantindre'n l'ús, però l'ha defensat, en línia amb el que dilluns recomanaren les comunitats autònomes i del que aconsella l'experiència "i el sentit comú".

Aquest dimarts també s'ha aprovat que dijous entrarà en vigor la mesura d'apujar els límits dels aforaments per a les competicions esportives de la Lliga Nacional de Futbol Professional i la Lliga de l'Associació de Clubs de Bàsquet (ACB), així com d'altres esdeveniments esportius multitudinaris. D'aquesta forma, es passa del 75% al 85% per a esdeveniments en recintes oberts i l'aforament màxim de fins al 50% per a esdeveniments en recintes tancats passa a ser del 75%.

També et pot interessar

stats