El Consell de Ministres aprova el límit al preu del gas que rebaixarà la factura de la llum

El mecanisme que s'ha negociat amb Brussel·les estableix que durant els pròxims dotze mesos el gas costarà una mitjana de 48,8 euros/megawatt hora

La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, aquest divendres
La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, aquest divendres / Fernando Alvarado (Efe)

El Consell de Ministres ha donat llum verda a la limitació al preu del gas que s'empra per a la generació elèctrica. Aquest mecanisme permetrà rebaixar la factura de la llum prop d'un 30% per als consumidors acollits a tarifes indexades en el mercat majorista.

El mecanisme que s'ha negociat amb Brussel·les estableix que durant els pròxims dotze mesos el gas costarà una mitjana de 48,8 euros/megawatt hora, quasi la meitat del preu que marca aquest divendres. Beneficiarà tant consumidors particulars i com industrials afectats per l'escalada de l'electricitat en el mercat majorista.

La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, en anunciar l'aprovació ha defensat que les mesures que s'adopten tenen com a "finalitat fonamental reduir els beneficis extraordinaris de les elèctriques i que hi haja beneficis nets per a tots els consumidors".

La mesura, aprovada de manera simultània pels executius espanyol i portugués, rep el vistiplau més d'un mes després que el Consell Europeu reconeguera la dificultat de tots dos països per a fer front als elevats preus de l'energia a causa del seu baix nivell d'interconnexió elèctrica amb la resta de la regió.

També et pot interessar

stats