El Consell de Ministres aprova 3.000 milions per a alleujar la factura energètica de les llars

El paquet reforça els bons socials elèctric i tèrmic per a famílies vulnerables i una nova tarifa regulada perquè les llars amb caldera comunitària puguen beneficiar-se d'un estalvi del 50%

Una dona revisa la factura elèctrica
Una dona revisa la factura elèctrica / À Punt NTC

El Consell de Ministres ha aprovat un nou paquet d'ajudes que mobilitzarà 3.000 milions d'euros dels pressupostos generals de l'Estat per a rebaixar la factura energètica d'un 40% de les llars davant de l'impacte de la crisi.

El paquet arriba a les portes d'un hivern marcat per la tensió que s'acosta en els mercats energètics davant de l'amenaça d'un tall total del subministrament de gas natural de Rússia a Europa.

El nou paquet reforça els bons socials elèctric i tèrmic, als quals poden acollir-se les famílies vulnerables o nombroses i una nova tarifa regulada perquè les llars amb caldera comunitària puguen beneficiar-se d'un estalvi superior al 50%.

La rebaixa per a les factures de les calefaccions comunitàries, que estarà vigent fins al final de 2023, beneficiarà 1,7 milions de llars.

Bo social i descomptes del 40%

Així mateix, s'inclouran nous descomptes del 40% en la factura elèctrica per a 1,5 milions de llars treballadores amb ingressos baixos i es reforçarà l'actual bo social, al qual estan acollides 1,3 milions de famílies.

A aquest descompte del 40% en la factura de la llum es podran acollir: les famílies amb diversos membres la renda conjunta dels quals siga al voltant a 28.000 euros, persones que visquen soles i guanyen 16.000 euros, dues persones que guanyen 20.000 euros, dos adults i un xiquet que ajunten 23.000 euros o un nucli familiar la renda conjunta dels quals es quede en 28.000 euros.

També s'augmentarà el descompte per als consumidors vulnerables del 60% al 65%, s'elevarà del 70% al 80% el dels consumidors vulnerables severs i s'incrementarà un 15% la quantitat d'energia amb dret a aqueixos descomptes.

Així mateix, s'incrementaran les ajudes del bo social tèrmic, que creix des de la forqueta de 35 a 350 euros a l'any –segons la zona climàtica del beneficiari– fins a la forqueta de 40 a 375 euros a l'any.

També et pot interessar

stats