El Consell i l'oposició se sumen a Madrid a la defensa dels regants del transvasament Tajo-Segura

Representants de la Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia protesten aquest dimecres davant del Ministeri d'Agricultura

Els primers regants comencen a congregar-se davant del Ministeri de Transició Ecològica
Els primers regants comencen a congregar-se davant del Ministeri de Transició Ecològica / @scrats_regantes (Twitter)

Les reivindicacions de la comunitat de regants en defensa del transvasament del Tajo-Segura arriben aquest dimecres a Madrid, on representants del camp valencià, entre ells la Unió i Asaja, es concentren a partir de les 11:00 hores a la plaça de San Juan de la Cruz, davant del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. En l'acte estarà present també, en representació del Consell, la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro; per part de Compromís, Papi Robles, i el secretari autonòmic Roger Llanes, a més d'alguns representants dels grups en l'oposició.

El PP demana la reprovació de la ministra Ribera

El portaveu adjunt del Partit Popular, Miguel Barrachina, ha demanat reprovar a la vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecológica, Teresa Ribera, davant de les Corts, pel que considera “una decisió arbitrària amb criteri únicament política”. També, per haver “retallat en 22 ocasions l’aigua per a la província d’Alacant”, la qual cosa “suposa pèrdues de 190 milions d’euros per als agricultors alacantins”.

Barrachina també ha acusat la consellera Isaura Navarro de “guardar silenci còmplice en el Consell Nacional de l'Aigua, on no va demanar la paraula quan es va retallar l'aigua als agricultors de la Comunitat Valenciana".

A més, ha demanat que "no se'ls multiplique per tres el preu de la dessaladora de Torrevella, construïda per Acuamed, empresa que presumptament va finançar les campanyes electorals del partit de Puig i que ara es vol repercutir als regants", ha asseverat.

A la concentració participaran o han expressat el seu suport representants agraris i polítics de Múrcia i Andalusia, i també organitzacions agroalimentàries d'àmbit espanyol, com ara la Federació Espanyola d'Associacions de Productors Exportadors de Fruites i Hortalisses (Fepex).

Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia al·legaran

El govern andalús, igual que els de València i Múrcia, presentarà al·legacions al pla del Tajo i demanarà al Consell d'Estat un informe desfavorable sobre el projecte del reial decret que afecta el pla hidrològic i inclou la regulació del transvasament Tajo-Segura que considera un "capritx polític".

Ribera demana evitar una nova guerra de l'aigua

Per la seua banda, aquest dimarts la vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, va fer una crida in extremis a evitar una altra guerra de l'aigua.

També et pot interessar

stats