El Consell demana una reunió amb govern central per a tractar l'ampliació del port

Els transportistes i la Cambra de Comerç es mostren a favor de l'ampliació.

El Consell demana una reunió amb govern central per a tractar l\'ampliació del port
El Consell demana una reunió amb govern central per a tractar l'ampliació del port

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha sol·licitat una reunió amb el Ministeri de Transició Ecològica per a aclarir possibles dubtes en l'ampliació del port de València i l'informe d'impacte mediambiental de 2007 en el qual es dona suport.

D'aquesta forma, Mireia Mollà, la titular de la conselleria, pretén coordinar-se en una comissió bilateral amb la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, ja que es tracta d'un tema que afecta diversos departaments. Per això, tractaran de determinar al costat del Ministeri de Transició Ecològica, si l'ampliació del port suposa, finalment, un impacte mediambiental negatiu per a la zona.

No obstant això, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha volgut reiterar que per a l'ampliació existeixen variables, i que es pot jugar amb elles per a trobar l'equilibri entre els interessos econòmics, mediambientals i patrimonials del lloc. En aquest sentit, Oltra ha manifestat que això marcarà el futur de València durant dècades.

Transportistes i Cambra de Comerç a favor

Les paraules de l'alcalde de València, Joan Ribó, en les quals va afirmar que les obres d'ampliació del port de València "empitjoraran la mobilitat urbana i provocaran evidents perjudicis per contaminació atmosfèrica", han suposat crítiques tant per part del gremi dels transportistes com per la Cambra de Comerç.

D'una banda, l'Associació de Transport Internacional per Carretera (Astic) considera que Ribó s'equivoca en la seua defensa d'una "exclusiva i excloent solució ferroviària", i defensa que la carretera és la manera preponderant que han triat les societats modernes per a la mobilitat de béns, serveis i persones. A més, veu positiva l'ampliació nord del recinte portuari de València, un dels tres ports més importants per a mercaderies d'Espanya.

D'altra banda, la Cambra de Comerç ha criticat les declaracions de Ribó, pel fet que puguen plantejar dubtes sobre l'execució d'un projecte tan important a hores d'ara. En aquest sentit, el president de la cambra, José Vicente Morata, ha assegurat que l'ampliació del port fomentarà la creació de llocs de treball qualificats davant un futur marcat per la concentració dels operadors logístics, la grandària dels bucs i la urgència d'adaptar-nos a aquest escenari.

https://apuntmedia.es/va/ultimes-noticies/video-polemica-per-lampliacio-nord-del-port-de-valencia

També et pot interessar

stats