El Consell d'Europa demana la dimissió al senador del PP Pedro Agramunt

La institució europea exigeix, per 123 vots a favor i 9 en contra, que abandone l'assemblea.

Pedro Agramunt
Pedro Agramunt / Europa Press

L'assemblea parlamentària del Consell d'Europa, reunida d'urgència, ha demanat al senador del Partit Popular que assumisca la seua responsabilitat política. La decisió l'han aprovada per 123 vots a favor i 9 en contra, i afecta cinc parlamentaris entre els quals també es troba Jordi Xuclà, diputat del PdCAT.

Aquesta resolució respon a la investigació independent encarregada pel mateix Consell d'Europa que trau a la llum pràctiques corruptes. L'informe, de dues-centes pàgines, alerta de suborns de les autoritats de l'Azerbaidjan a Agramunt. El text fa una referència clara a regals que ha rebut el senador espanyol del PP i fins i tot aporta testimonis de presumptes suborns amb prostitutes. Agramunt va presidir l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa entre el gener de 2016 i l'octubre de 2017. La institució va forçar la seua eixida després de conéixer que havia viatjat a Síria amb diputats russos i s'havia entrevistat amb el president Bashar al-Assad.

En l'informe dels investigadors se suggereix a la fiscalia d'Espanya que rastrege els possibles pagaments que haguera pogut rebre Agramunt com a contrapartida per la seua actuació favorable a les autoritats de l'Azerbaidjan. Pedro Agramunt nega la veracitat d'este informe i no vol dimitir. En una entrevista radiofònica a la cadena SER, el senador va respondre a l'acusació de suborn amb prostitutes dient que ''tant de bo jo tinguera edat per a fer això''. Aquestes declaracions i la votació de l'Assemblea han originat una gran indignació en els partits polítics espanyols, que en demanen la dimissió i la compareixença al Senat.

També et pot interessar

stats