El Consell comparteix el sentir social de la població en el cas conegut com La Manada
En la roda de premsa posterior al Ple del Consell, la portaveu, Mónica Oltra, ha lamentat que el grup conegut com La Manada quede lliure del delicte de violació.
En la roda de premsa posterior al Ple del Consell, la portaveu, Mónica Oltra, ha lamentat que el grup conegut com La Manada quede lliure del delicte de violació. “Ens sembla intolerable que un violació no siga conceptuada com una violació”.
Per a Oltra, Espanya ha d'afegir-se als països més avançats que entenen que quan no hi ha consentiment hi ha violació, “sense més adjectivació”, ha afegit.
Els estudiants de 2n de Batxillerat tindran Història de la Filosofia com a matèria obligatòria
El Consell també ha aprovat modificar el decret que regula el currículum i desplega l'ordenació general d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat.
Concretament, els canvis en l'articulat i els annexos suposen la creació de noves matèries, com tallers de reforçament i tallers d'aprofundiment, per a donar resposta a l'alumnat amb necessitats educatives diferents. Com a conseqüència, desapareix de l'oferta educativa la matèria de Reforç Instrumental.
A més s'introdueix l'assignatura Projecte Interdisciplinari, basada en treball per projectes i que podrà ser oferida pels centres en els quatre cursos de l'ESO.
També s'augmenten les sessions dedicades exclusivament a la pràctica oral en la matèria Primera Llengua Estrangera, amb l'objectiu de millorar la competència comunicativa oral. Aquest increment es donarà en primer i segon de l'ESO, on augmentaran de 3 a 4 les sessions setmanals, amb almenys una hora setmanal destinada a la competència comunicativa oral.
Educació Físicoesportiva i Salut i Història de la Filosofia, per a 2n de Batxillerat
En segon curs de Batxillerat es crea la matèria Educació Fisicoesportiva i Salut, des de la qual es busca treballar continguts que augmenten l'autonomia personal i social.
També s'inclou Història de la Filosofia com a matèria obligatòria en segon de Batxillerat, amb la finalitat de que l'alumnat tinga una formació ètica i filosòfica que ajude a desenrrotllar la seua autonomia moral i la responsabilitat cívica i democràtica.