El Consell aprova el toc de queda a la una de la matinada, a l'espera de l'aval del TSJ

L'horari de bars i restaurants s'amplia fins a les 00:30 hores i les reunions mantenen el límit en 10 persones de diferents grups de convivència

La comissió interdepartamental de salut anuncia noves mesures
La comissió interdepartamental de salut anuncia noves mesures / À Punt
22 de maig 2021 - 12:25

El Consell ha aprovat aquest dissabte prorrogar el toc de queda durant 14 dies, però allargant-lo fins a la una de la matinada, en lloc de les dotze, com està establert ara mateix, a l'espera que el TSJ avale aquesta mesura, segons ha pogut saber À Punt.

És la principal mesura adoptada per la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació contra la Covid-19 que s'ha reunit aquest dissabte per a aprovar les noves restriccions per a seguir lluitant contra el coronavirus.

La Generalitat ha pres la decisió de continuar limitant la mobilitat nocturna que afecta restriccions de llibertats fonamentals entre la una i les sis de la matinada durant dues setmanes, sense tindre l'aval de la justícia, però sabent que la Fiscalia s'ha mostrat a favor d'una pròrroga.

El Consell confia que el Tribunal Superior de Justícia els donarà la raó, com ha fet en anteriors ocasions, i ha deixat clar que, en qualsevol cas, respectarà la decisió de la justícia.

Amb la pròrroga del toc de queda a la una de la matinada, una altra de les mesures destacades aprovades pel Consell és allargar l'horari de tancament de bars i restaurants fins a les 00:30 i mantindre el límit de 10 persones en les reunions socials, però eliminant el requisit que siguen com a màxim de dos nuclis de convivència.

Al llarg d’aquest divendres s’esperava un pronunciament del TSJ, que encara no ha arribat. L’endarreriment d’aquesta decisió podria estar relacionada amb la resolució del Tribunal Suprem, que avala que les comunitats autònomes puguen prendre mesures restrictives sense estat alarma, però que ha tombat els decrets de les Canàries i de la Junta d’Andalusia, que incloïen confinaments perimetrals.

El Tribunal Suprem considera que la llei permet la limitació a la mobilitat, però que ha d’estar justificada per les dades epidemiològiques i amb les mesures imprescindibles per a controlar la pandèmia.

La Comunitat Valenciana és el territori amb la incidència acumulada més baixa d'Europa i dilluns va complir dos mesos amb la incidència acumulada més baixa de tot l'estat espanyol, que se situa en els 29,88 casos cada 100.000 habitants.

Aquest divendres, per segon dia en una setmana, la Conselleria de Sanitat Universal no ha notificat cap defunció, una situació que no es produïa des de la primera setmana d'agost.

També et pot interessar

stats