El Consell anuncia hui les mesures que entraran en vigor amb la fi de l’estat d’alarma

El TSJCV ha avalat ja el toc de queda a les 00:00, les reunions de 10 persones i l'aforament del 75% als espais de culte

Control de la policia local a Alacant
Control de la policia local a Alacant / EuropaPress

Aquest dissabte es reuneix la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant de la Covid-19, en què s’aprovaran les noves mesures restrictives que entraran en vigor amb la fi de l’estat d’alarma, a les 00:00 d’aquest diumenge, dia 9. 

Algunes d’aquestes noves restriccions ja es coneixen, ja que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) les va autoritzar ahir divendres. Amb la fi de l’estat d’alarma és necessari el vistiplau d’aquest organisme per a poder establir mesures que retallen les llibertats de la ciutadania.

Així, es manté el toc de queda, però passa a ser entre les 00:00 i les 6:00 hores, s’amplien a un màxim de deu persones les reunions socials i familiars en espais públics i privats, i es limita l'aforament al 75% en espais de culte. A més, s’alçarà el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa ja es podrà eixir i entrar del nostre territori lliurement, sempre que es respecte l’horari del toc de queda.

Aquestes mesures estaran vigents durant dues setmanes, una menys del que havia demanat el Consell, termini després del qual el es plantejarà la seua pròrroga o no.

Què passa amb l’oci i la restauració?

Una de les qüestions cabdals que han de decidir-se hui en la Mesa Interdepartamental és el nou horari d'obertura dels locals d’oci i restauració perquè, per tractar-se de mesures que no afecten drets fonamentals de les persones, no calia que es comunicaren prèviament al TSJCV.

La Coordinadora Empresarial de l’Oci i la Restauració de la Comunitat Valenciana (CEOH CV) ha demanat a la Generalitat recuperar els horaris habituals d'abans de la pandèmia. És a dir, que els bars i restaurants puguen tancar a la 1:30 hores i els locals d'oci nocturn, una hora més tard, és a dir, a les 2:30 hores. També volen l'ocupació del cent per cent de l'interior dels espais, amb l'únic criteri de la distància interpersonal i del servei en barra.

Unes demandes, pel que fa als horaris, difícils de conjugar amb el toc de queda a partir de lles 00:00 hores. De fet, la previsió és que s’autoritze l’obertura d’aquests tipus de locals fins a les 23:00 hores, un horari en què quedaría mitja hora de marge per a tornar a casa. 

També et pot interessar

stats