El Consell amplia les actuacions per a pal·liar danys de la DANA

S’estén a béns públics de la Generalitat i del seu sector públic instrumental.

El Consell amplia les actuacions per a pal·liar danys de la DANA
El Consell amplia les actuacions per a pal·liar danys de la DANA

El ple del Consell ha aprovat l'ampliació de les actuacions per a pal·liar els danys ocasionats per la DANA de setembre a la Comunitat Valenciana en béns públics de la Generalitat i del seu sector públic instrumental.

Per això, s'estableix un termini de 15 dies perquè els diferents departaments de la Generalitat i el seu sector públic instrumental puguen presentar les estimacions de danys en infraestructures i béns públics que s'hagen vist afectats. També de les despeses extraordinàries que, amb caràcter urgent, s'han hagut d'efectuar a conseqüència del temporal.

Les estimacions seran avaluades per l'Oficina Única Postemergència, que efectuarà una estimació econòmica que s'elevarà a la Comissió Interdepartamental perquè el Consell l'aprove després.

Aquest acord no implica despesa, ja que serà determinat posteriorment pel Consell quan es valoren els danys presentats pels diferents departaments de la Generalitat i el seu sector públic.

Segellament de Proambiente S.L.

D'altra banda, el ple del Consell ha validat la declaració d'emergència acordada per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de les actuacions de segellament i restauració ambiental en les instal·lacions de Proambiente S.L, situades a la pedania de la Murada, al terme municipal d'Oriola.

Aquesta actuació, emmarcada dins dels treballs de la Generalitat per la DANA al Baix Segura, té com a objectiu previndre que els residus emmagatzemats afecten les parcel·les confrontants o el barranc que es troba prop.

També et pot interessar

stats