El Congrés tramitarà la llei d'igualtat laboral del PSOE

La cambra baixa ha rebutjat la reforma de la llei electoral proposada pel PP perquè governe la llista més votada en els ajuntaments.

Vista panoràmica del Congrés dels Diputats
Vista panoràmica del Congrés dels Diputats

El Congrés ha donat suport a la tramitació parlamentària de la llei del PSOE que obliga a incloure una quota femenina en els òrgans de decisió de les empreses i multa, amb quanties d'entre 60.000 i 50.000 euros, les companyies que no concilien o que extingisquen un contracte durant l'embaràs d'una treballadora, entre altres situacions. Tot i això, l'oposició ha anunciat esmenes per a modificar-ne el text.

Es tracta d'una norma, amb 49 articles, que fa un repàs per tota la normativa laboral espanyola. Concretament, afecta set lleis, tres reials decrets i set directives comunitàries que volen revertir la situació de discriminació que pateix la dona en el mercat laboral.

Amb aquesta llei, els socialistes volen limitar el dret empresarial a distribuir irregularment la jornada de treball, a la mobilitat geogràfica o a la modificació substancial de les condicions de treball. En definitiva, plantegen que quan les empreses prenguen decisions en qualsevol d'aquests sentits, tinguen en compte les necessitats dels treballadors que exerceixen els seus drets de conciliació.

A més, pretén emprendre una modificació “substancial” en els termes en què certs permisos, suspensions de contracte o excedències vinculades amb la conciliació.

Rebutgen la reforma del PP perquè governe la llista més votada

D’altra banda, tots els partits, excepte UPN, han rebutjat la reforma de la llei electoral proposada pel PP perquè governe la llista més votada en els ajuntaments per ser “oportunista i electoralista”, i per no respectar la pluralitat política.

La norma planteja que s'atorgue la majoria absoluta de regidors a qui guanye amb el 35% o més dels vots i cinc punts d'avantatge sobre el segon, o amb el 30% o més i deu punts de diferència. De no donar-se aquests supòsits, proposa celebrar una segona volta a la qual puguen concórrer tots els partits que hagen obtingut el 15% dels vots.

També et pot interessar

stats