El Congrés reprén els treballs de la llei hipotecària

La ponència de la Comissió d'Economia i Empresa està pendent de la decisió del Tribunal Suprem sobre l’impost de les hipoteques.

Vista panoràmica del Congrés dels Diputats
Vista panoràmica del Congrés dels Diputats

El Congrés reprén aquest dimarts els treballs de la ponència de la Comissió d'Economia i Empresa entorn del projecte de llei de crèdit immobiliari, que cerca incorporar en la regulació hipotecària el repartiment de despeses que assumeixen el banc i el consumidor a l'hora de formalitzar el contracte.

La comissió va optar per no tancar la ponència fins a conéixer la decisió del ple de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem sobre l’impost de les hipoteques. Aquest dilluns s'han reunit per a deliberar sobre la decisió de condemnar els bancs a fer-se càrrec de l'impost d'actes jurídics documentats (AJD), que fins ara suportaven els clients. Però la decisió l'han ajornada a aquest dimarts després de huit hores de reunió.

La intenció del PSOE, partit que du el pes de les negociacions que mantenen els diferents grups amb el Ministeri d'Economia i Empresa, era tancar la ponència aquest mateix dimarts. No obstant això, ja no descarten celebrar noves sessions de la ponència al llarg d'aquesta setmana.

D'aquesta forma els grups disposarien d'un major marge per a analitzar aquesta sentència, que influirà en el repartiment de despeses hipotecàries entre el consumidor i l'entitat financera que establisca la llei. 

En tot cas, el repartiment de les despeses hipotecàries no era l'única de les qüestions encara no resoltes en la tramitació parlamentària d'aquest projecte de llei, ja que encara no existeix cap acord parlamentari sobre assumptes com la clàusula de venciment anticipat o la transparència material en les hipoteques.

També et pot interessar

stats