El Congrés dona suport al decret per a reforçar la protecció contra la violència masclista

La ministra Montero ha defensat la necessitat de protegir “de manera extraordinària” les víctimes durant el confinament.

Imatge d'arxiu de les ministres Irene Montero i Margarita Robles al Congrés
Imatge d'arxiu de les ministres Irene Montero i Margarita Robles al Congrés / Europa Press.

El Congrés ha convalidat aquest dimecres el decret llei del govern espanyol per a reforçar la protecció de les víctimes de violència de gènere durant el confinament, que es tramitarà com a projecte de llei.

El decret llei declara essencials els serveis d’atenció a les víctimes, permet l’ús d'allotjaments turístics per a aquestes dones i habilita el mecanisme perquè els ajuntaments i les comunitats autònomes puguen destinar l’execució dels fons del Pacte d’Estat per a la Violència de Gènere amb l’objectiu de posar en marxa les mesures específiques necessàries durant aquesta crisi.

Han secundat el text els partits que conformen l’executiu, a més del PNB, Ciutadans, ERC, EH Bildu, JxCat, Més País i BNG. Per contra, el PP s’hi ha abstingut i Vox i Fòrum Astúries hi han votat en contra. Ciutadans ha demanat que es tramite com a projecte de llei, una petició que ha tingut la majoria suficient de la cambra.

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha defensat la necessitat de protegir “de manera extraordinària” les víctimes de violència de gènere i els seus fills durant la crisi sanitària del coronavirus, ja que la convivència de 24 hores amb l’agressor agreuja els riscos de patir conflictes i situacions de violència.

Montero ha recordat que l’ONU ha instat els estats a donar una resposta immediata a aquest perill i ha indicat que l’increment de quasi un 50% de les telefonades al 016 constaten que la violència masclista està més present que mai en temps de confinament.

També et pot interessar

stats