El Congrés busca tancar aquesta setmana la composició de la Diputació Permanent

Els grups també han de conformar l'estructura de les comissions parlamentàries i delegacions internacionals.

El Congrés busca tancar aquesta setmana la composició de la Diputació Permanent
El Congrés busca tancar aquesta setmana la composició de la Diputació Permanent

El Congrés dels Diputats busca tancar aquesta setmana la composició de la Diputació Permanent, l'òrgan de la cambra que estarà actiu durant l'estiu. La cambra sorgida de les eleccions del passat 28 d'abril es va constituir el passat 21 de maig sense que encara, més d'un mes després, els grups hagen acordat el disseny i l'estructura de les diverses comissions parlamentàries, ni tampoc de la Diputació Permanent, que urgeix posar en marxa.

L'acord sembla pròxim. La xifra d'integrants que estan manejant els grups se situa entre els 63 i els 67 diputats, encara que el PP vol elevar-la a 68, segons van confirmar a Europa Press diverses fonts parlamentàries. A més del nombre total de membres titulars i suplents que integraran la Diputació Permanent, els portaveus parlamentaris han d'acordar també el repartiment de seients que correspon a cadascun dels huit grups, que es realitza en funció del pes de cadascun en el ple.

També s'han de definir els integrants de la mesa d'aquest òrgan, que caldrà votar en la sessió constitutiva, encara sense data. Segons el reglament del Congrés, la Diputació Permanent la presideix la mateixa presidenta de la cambra, i han de nomenar-se, a més, dos vicepresidents i dos secretaris entre els seus membres, que normalment solen ser, a més, membres de la mesa del Congrés.

Comissions parlamentàries i delegacions internacionals

Els portaveus del Congrés també han començat a negociar en els últims dies la composició de les diverses comissions parlamentàries que treballaran en aquesta legislatura. Mentre que el PSOE prefereix esperar per a poder adequar aquests òrgans a l'estructura del futur executiu, tant el PP com Ciutadans i Vox creuen que el govern de Sánchez té l'obligació de respondre ja a les peticions de comptes de l'oposició.

La idea dels principals grups de l'oposició és que les comissions queden constituïdes abans d'agost, almenys les que són estrictament de la cambra, com les de l'estatut del diputat, el reglament i de peticions.

El Congrés també haurà de concretar en pròximes dates la composició de les delegacions que participen en les diverses assemblees parlamentàries internacionals, així com els contingents de cada grup parlamentari a l'hora de defensar en el ple del Congrés preguntes de control i interpel·lacions al govern, i les proposicions de llei i no de llei.

La data del ple d'investidura es coneixerà aquest dimarts 2 de juliol

L'única cosa que sembla segur que se celebrarà al juliol és el ple d'investidura, la data de la qual s'espera conéixer aquest dimarts 2 de juliol, després de la reunió que el cap de l'executiu mantindrà al Congrés amb la presidenta, Meritxell Batet. 

També et pot interessar

stats