Concentració de suport a Oltra: “La dreta i l’extrema dreta s’han instal·lat en una mentida per a guanyar unes eleccions”

Desenes de manifestants portaven cartells amb el rostre de l'exvicepresidenta del Consell en els quals es podia llegir “amb la cara ben alta i les dents ben apretades”

Concentració en suport a Mónica Oltra / À Punt NTC

Desenes de persones s’han concentrat aquest dimarts a la vesprada a les portes del Palau de la Generalitat, després que el jutge haja acordat sobreseure provisionalment la investigació a l’exvicepresidenta del Consell per no trobar cap fet delictiu. Els manifestants portaven cartells amb el rostre d’Oltra en els quals es podia llegir “la veritat només té un camí” i “amb la cara ben alta i les dents ben apretades”, frases que va pronunciar la que també fora líder de Compromís en la roda de premsa en la qual va anunciar la seua dimissió

En una resolució de 96 pàgines, el titular del jutjat d'instrucció número 15, Vicente Ríos, ha conclòs que "no s'ha acreditat, ni tan sols al nivell propi dels indicis”, que Oltra ni qualsevol dels seus col·laboradors investigats, donara cap indicació per a ocultar el cas d'abusos protagonitzat pel seu exmarit, Luis Ramírez, un educador social que està a la presó per abusar d'una jove tutelada per la Generalitat que era menor en el moment dels fets.

Entre els manifestants es trobava el diputat de Compromís a les Corts Carles Esteve, que ha reiterat que la resolució judicial demostra que la dreta i l’extrema dreta “es van instal·lar en una mentida” per a guanyar les eleccions al govern de la Generalitat. “Ho han fet atacant una persona que sabien que era el motor de les polítiques del canvi que han transformat el País Valencià en els últims huit anys”, ha sentenciat. 

Esteve ha assegurat que amb aquesta notícia s’obri una etapa de “restauració” dels danys personals i de treballar per a recuperar el lideratge en el govern valencià. I, en la mateixa línia que la resta de membres del partit, assegura que les portes de Compromís estan obertes per a Oltra. “Renunciar a un lideratge com el d’ella seria absurd”, afig. 

També et pot interessar

stats