La Comunitat Valenciana rebrà vora 64 milions d'euros per a la millora d'infraestructures d'atenció primària

Hi ha partides destinades a la salut mental i la formació continuada dels professionals, entre altres

Imatge d'arxiu d'una consulta d'un hospital
Imatge d'arxiu d'una consulta d'un centre de salut d'atenció primària / Shutterstock

El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) ha aprovat aquest dilluns distribuir 63.961.413 milions d’euros a la Comunitat Valenciana per a la millora d'infraestructures d'atenció primària, corresponents al Pla de Millora d'Infraestructures d'Atenció Primària (MINAP) i al Marc Estratègic d'Atenció Primària i Comunitària. En total, es distribuiran més de 579,1 milions d'euros per a comunitats i ciutats autònomes que es transferiran a les comunitats autònomes i l’Institut Nacional de Gestió Sanitària (Ingesa) segons la distribució de fons acordada aquest dilluns.

L'objectiu és millorar les infraestructures dels centres i l'ampliació i renovació del seu equipament clínic en centres de salut i consultoris d'atenció primària, urgències d'atenció Primària, sales de fisioteràpia i sales de radiologia. En aquest camp, la inversió total serà de 493,8 milions d'euros l'any 2023. A aquesta quantia se sumen els fons per al Marc Estratègic d'Atenció Primària i Comunitària, que ascendeixen a 85,3 milions d'euros i es distribuiran a totes les comunitats autònomes (excepte País Basc i Comunitat Foral de Navarra) i Ingesa.

D'altra banda, el CISNS ha aprovat també assignar 4.300.695 euros a la Comunitat Valenciana per al Pla de Millora de les Infraestructures en Salut Mental Comunitària, per a millorar les infraestructures i equipament clínic dels centres, serveis i unitats del SNS destinats a l'atenció de la salut mental comunitària.

Altres 342.297 euros atorgats a la Comunitat Valenciana estaran destinats a la formació de professionals sanitaris en l'àmbit dels plans de formació continuada del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) que té com a objectiu que almenys 90.000 professionals sanitaris completen un total de 360.000 crèdits de formació continuada, que equivalen a 3,6 milions d'hores.

Les accions formatives van des de la utilització de tecnologies sanitàries i sistemes d'informació, a la detecció precoç del càncer, de violència de gènere o del maltractament infantil, la bioètica o l'atenció al final de la vida, entre molts altres aspectes.

També et pot interessar

stats