Compromís vincula Rafael Blasco amb un altre 'pelotazo' en la privatització de les ITV
L’adjudicació va suposar un benefici de 48 milions d'euros per a una firma de la qual la fillastra de Blasco era copropietària.
El portaveu de Compromís en les Corts, Fran Ferri, ha anunciat que ha posat a la disposició de la Fiscalia Anticorrupció una informació que vincula l’exconseller Rafael Blasco amb un pelotazo en la privatització de les ITV. Segons el partit, això va suposar un benefici de 48 milions d'euros per a una firma de la qual la fillastra de Blasco era copropietària.
Aquesta operació tindria el seu origen en l'adjudicació d'un dels cinc lots en els quals es van dividir les ITV de la Comunitat Valenciana per a la seua privatització en 1998, en una operació per la qual ja s'investiga l’expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana.
Aquesta privatització, la primera del govern del PP en la Comunitat Valenciana, segons ha assenyalat Ferri citant un informe de la Sindicatura de Comptes de 2017, es va realitzar sense els preceptius informes legals.
Segons ha detallat Ferri, les ITV valencianes van ser dividides en cinc lots, el primer dels quals es va adjudicar a Sedesa (vinculada a la família Cotino), el segon a Lubasa i Bancaixa, el tercer a Aigües de València, el quart a Atecsa i el cinqué a Pavasal i Mayve, una firma "vinculada al cas Naseiro".
Dins d’Atecsa; el grup empresarial Tempere 9000 va aconseguir el control del 99,96 de les accions, tal com ha indicat Ferri. El grup empresarial, sempre segons les seues explicacions, va ser propietat, al 25%, de l’exdirectiu de recursos humans del Sepiva Gregorio Martínez Tolosa, el llavors secretari de l'Ajuntament de Carlet i amic de Blasco, Juan Ramón Ferris Tortajada, Luis Juárez i María Consuelo Salom Císcar, fillastra de l’exconseller.