Compromís per València denuncia que l'Ajuntament ha exclòs el valencià com a mèrit de dues borses de treball

El regidor Ferran Puchades assegura que una convocatòria per a informàtics i una altra per a metges no té en compte la llengua pròpia, un fet que vulnera la normativa

Compromís per València ha denunciat davant la Sindicatura de Greuges l'omissió del valencià com a mèrit en les dues borses de treball
Compromís per València ha denunciat al Síndic de Greuges l'omissió del valencià com a mèrit en dues borses de treball / À Punt NTC

El valencià deixa de ser un mèrit en les borses de treball temporal de l’Ajuntament de València. Almenys en les dues primeres que ha convocat el consistori, de les categories d’informàtic i metge, segons ha denunciat el regidor de Compromís per València Ferran Puchades, que considera “molt greu” aquest fet, i més quan es tracta de les primeres convocatòries del govern de María José Catalá (PP i Vox) i que “poden marcar el camí de les futures convocatòries que es produiran al llarg dels pròxims anys”.

El regidor de Compromís creu que el fet d’excloure el valencià vulnera la normativa municipal, perquè el mateix reglament d'ús del valencià aprovat pel ple municipal el 2005 preveu, en l’article 13.3, que en les proves per a l'accés a la funció pública municipal es valorarà el coneixement del valencià. A més, declara, en l'article 2, que el valencià és la llengua pròpia de València i, en el 4, que els acords es redactaran preferentment en valencià.

"L’alcaldessa Catalá no sols ignora el mandat constitucional que insta els poders públics a promoure les llengües cooficials com un patrimoni col·lectiu, o l'Estatut d'Autonomia i la Llei d'ús del valencià, sinó que vulnera la mateixa normativa municipal i es burla de la ciutadania que té dret a relacionar-se en valencià amb l'administració i aquesta ha de garantir aquest dret amb personal competent en les dues llengües oficials", ha criticat Ferran Puchades.

Per al regidor de Compromís per València, “estem davant d'una nova mostra de la regressió en la conquesta i garantia dels drets que hem anat aconseguint durant dècades, inclòs amb governs del PP, per a situar-se al costat del programa constitucional de la ultradreta espanyola”.

Puchades ha recordat que "ni Rita Barberá es va atrevir durant el seu govern a excloure el valencià com a mèrit en les convocatòries per a accedir a la funció pública, però això a Catalá sembla no importar-li si serveix per a congraciar-se amb el seu soci d'ultradreta". Finalment, l'edil ha informat que ha presentat un recurs de reposició, pendent de contestació, i ha elevat una queixa al Síndic de Greuges.

També et pot interessar

stats