L’Ajuntament d’Elx suprimeix el valencià com a requisit de les oposicions municipals

El consistori, governat pel PP i Vox, ha indicat que no existeix “cap exigència legal” per a incloure un exercici sobre la nostra llengua 

Façana de l'Ajuntament d'Elx
Façana de l'Ajuntament d'Elx / Ajuntament d'Elx

L’Ajuntament d’Elx (Baix Vinalopó) ha anunciat aquest dimarts que suprimirà l’exercici de valencià en els exàmens d'oposició municipals. D'aquesta manera, la nostra llengua deixarà de comptar com a requisit i passarà a ser mèrit.

La decisió de l’equip de govern, format pel PP i Vox, l’ha comunicada l’edil de Recursos Humans, José Navarro, que ha detallat les novetats en les bases dels futurs processos selectius del consistori il·licità.

Navarro ha defensat la supressió d’aquest exercici perquè "no existeix una exigència legal” que indique la necessitat d'aquest els exàmens d'oposicions. El regidor ha remarcat que amb aquesta decisió es vol "exercir el principi d'igualtat a l'hora d'optar a les places, a més d'agilitzar al màxim els processos selectius".

Aquesta mesura ha tirat avant sense cap vot en contra en la reunió mantinguda amb els sindicats. El Sindicat Independent ha votat a favor; mentre que CCOO, UGT i CSIF s'han abstingut, segons ha informat el consistori.

Navarro ha indicat que aquest dimarts es reuneix la taula general amb els sindicats amb l'objectiu d'"establir què ocorre amb el punt de l'examen de valencià, si es decideix llevar-lo o bé augmentar la resta de manera proporcional".

Els futurs processos selectius introduiran també la prova d'adequació de competències, a més de l'avaluació dels coneixements. El següent pas és definir els criteris d'avaluació. "Es tracta d'adaptar-se a la realitat del segle XXI", ha afirmat l'edil.

També et pot interessar

stats