Compromís trenca el pacte de govern amb EU a Muro d'Alcoi

L’alcaldessa de Muro ha anunciat la decisió de trencar el pacte de govern i de retirar les competències als regidors d’EU.

Façana de l'ajuntament de Muro
Façana de l'ajuntament de Muro / Ajuntment de Muro

L’alcaldessa de Muro, Jacqueline Cerdá (Compromís), ha anunciat la decisió de la coalició de trencar el pacte de govern al consistori amb Esquerra Unida (EU) i retirar les competències als regidors d’aquesta formació. La ruptura significa que el govern restarà en minoria, amb només quatre regidors.

L’alcaldessa ha admés que hi ha hagut “moltes discrepàncies” i que “s’ha treballat i es continua treballant de manera compartimentada, cosa que dificulta una mínima coordinació”. No obstant això, ha puntualitzat que el desencadenant d’aquesta ruptura ha estat el “problema” creat per la Regidoria d’Educació –dirigida fins ara per EU– sobre el CEIP Bracal i la seguretat dels alumnes després de la reparació de la instal·lació d’aigua potable. Des de Compromís asseguraven que, segons un informe, el centre escolar “no existia cap risc real de contaminació de l’aigua”, mentre des d’EU no compartien aquesta posició.

També et pot interessar

stats