Compromís-Sumar proposa "blindar" el pacte contra la violència de gènere

La coalició aposta per aprovar una llei contra el tràfic de dones i xiquetes amb finalitats d'explotació sexual i reproductiva

La cap de llista de Compromís-Sumar al Congrés per València, Àgueda Micó
La cap de llista de Compromís-Sumar al Congrés per València, Àgueda Micó / Europa Press

Compromís-Sumar vol "blindar" el pacte contra la violència de gènere i augmentar les ajudes a les víctimes per a combatre la violència masclista, una de les "preocupacions més doloroses" que viu ara mateix la societat. "El terrorisme masclista ens amenaça dia a dia mentre l'extrema dreta i els seus socis del PP en posen en dubte l'existència", ha destacat la cap de llista de Compromís-Sumar al Congrés per València, Àgueda Micó. S'ha reunit aquest dilluns amb l'associació feminista Dones Sòriques per a compartir propostes i escoltar les seues inquietuds "en un moment complicat per a les persones que defensen els drets i les llibertats".

Segons un comunicat de Compromís, Micó ha explicat que el feminisme "és la punta de llança de les lluites democràtiques per l'ampliació dels drets de les persones" i ha afegit que en un moment en què "les forces reaccionàries amenacen tots els avanços aconseguits per les dones durant les últimes dècades, és el moment d'avançar amb més força que mai, perquè cal continuar conquistant el futur".

Per a fer front a la situació, Compromís-Sumar proposa blindar el pacte contra la violència de gènere, tant a Espanya com a la Comunitat Valenciana. També planteja un increment anual del pressupost destinat a fer front a les violències masclistes, equiparant les indemnitzacions per terrorisme a les de les dones víctimes de violència masclista i els seus fills i filles, entorn familiar o aquelles persones que les defensaren en el moment de l'agressió. "Una mesura que ja està en marxa" a la Comunitat Valenciana "gràcies al fet que en 2019 el govern del Botànic la va instaurar", ha remarcat la coalició.

Una altra proposta que plantegen és garantir que totes les polítiques públiques, accions de govern i pressupostos incorporen la perspectiva de gènere amb enfocament interseccional.

Així mateix, la formació liderada per Yolanda Díaz ha anunciat una llei de lluita integral i multidisciplinària contra el tràfic de dones i xiquetes amb finalitats d'explotació sexual i d'explotació reproductiva que contemple mesures de persecució i prevenció d'aquests delictes.

Per a la candidata valenciana de Compromís-Sumar, "les forces polítiques democràtiques hem de construir juntament amb tota la societat civil activa i mobilitzada una gran aliança social feminista que servisca no sols per a impedir reculades, sinó també per a lluitar conjuntament per anar més enllà en els drets de les dones".

També et pot interessar

stats