Compromís-Sumar promet 200 euros mensuals per menor fins que assolisquen la majoria d’edat

El número dos al Congrés per València també advoca per ampliar fins als sis mesos el permís de paternitat i fer-lo "irrenunciable" per a retallar la bretxa de gènere

Alberto Ibáñez, número dos al Congrés per València,
Alberto Ibáñez, número dos al Congrés per València, / Compromís-Sumar

Compromís-Sumar impulsarà una prestació universal de 200 euros mensuals per a cada xiquet o xiqueta fins que complisquen 18 anys. Així ho ha promés el número dos per València en la llista del Congrés d’aquesta formació, Alberto Ibáñez, qui s’ha compromés a impulsar en la pròxima legislatura, si aconsegueix representació parlamentària, "la defensa de la família, el dret a la vida digna i la solidaritat intergeneracional, prioritats per a avançar en un país que cuida", segons ha matisat.

Ibáñez ha assenyalat que, ara mateix, Espanya inverteix l'1,66% del PIB en protecció social a la família i la infància, el que suposa un 50% menys que la mitjana europea o la meitat de països com Dinamarca. "Per això, des de Compromís-Sumar impulsarem polítiques que busquen trencar la transmissió generacional de l'empobriment, afavorir la llibertat de construir una família i fer front als reptes demogràfics", ha afegit.

Entre aquestes mesures, el número dos de Compromís-Sumar ha destacat la posada en marxa de la prestació universal de 200 euros mensuals fins als díhuit anys per cada xiquet o xiqueta.

"És una política que existeix en dos de cada tres països de la Unió Europea i que ha de ser una prioritat absoluta, si acceptem que només Romania té dades pitjors d'empobriment", ha afirmat, i ha detallat que, a la Comunitat Valenciana, criar un fill o filla costa de mitjana 710 euros al mes, un 16% més que el 2018.

En la mateixa línia ha promés mesures com ampliar el permís de naixement i adopció fins als sis mesos i equiparar el dret als menors de famílies monoparentals. Respecte a aquest permís, Ibáñez ha avançat que la intenció de Compromís-Sumar és "fer-lo irrenunciable en el cas dels homes per a trencar així una gran part de la bretxa salarial de gènere; d'aquesta manera, cap empresari preguntarà mai més a una treballadora si es quedarà embarassada", ha assegurat.

Universalitzar l'educació d'un a tres anys

Compromís-Sumar també ha plantejat transferir els recursos econòmics necessaris a les comunitats autònomes per a universalitzar l'educació d'un a tres anys el 2025. A més, Ibáñez ha considerat que en un país fortament envellit, com Espanya, és "fonamental combatre la soledat no desitjada, garantir unes pensions dignes i avançar a un sistema de cures estatal que prioritze l'autonomia personal".

En aquesta línia, la formació proposa "continuar avançant en la llei de dependència, que en els anys del Botànic han sigut una revolució en la matèria", ha afirmat, i ha considerat "urgent" que l'Estat aporte el 50% de finançament que apunta la llei.

També et pot interessar

stats