Compromís reclama uns pressupostos per al 2023 "a l'altura" de la inflació

La formació tornarà a proposar en la negociació del Consell que els contractes públics prioritzen les empreses que paguen salaris per damunt de conveni 

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, aquest divendres
La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, en una imatge d'arxiu / Biel Aliño (Efe)

La lluita contra el canvi climàtic, la resposta a les emergències, el reforç dels serveis públics fonamentals i les mesures contra la inflació centraran les prioritats de Compromís en la negociació dels pressupostos de la Generalitat del 2023. Uns comptes que la formació valencianista demanarà que estiguen "a l'altura" de les circumstàncies.

Així ho ha manifestat la vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, després d'una reunió de coordinació amb els consellers i els diputats autonòmics de la formació, que han encapçalat ella i la síndica Papi Robles.

La consellera ha avançat que es tornarà a proposar que es prioritze en els contractes públics a les empreses que paguen salaris per damunt de conveni, per a "esmorteir" els efectes de la pujada de preus.

Mas, que ha afirmat que li agradaria que la comissió política dels pressupostos —on es debaten els comptes per part dels socis del Consell— tinguera "menys soroll" que altres anys, i ha manifestat que la proposta de reforma fiscal es debatrà també en aquestes reunions, que haurien de començar durant aquest mes de setembre.

També et pot interessar

stats