Compromís reclama al govern central que no envie forces de seguretat a la frontera entre Grècia i Turquia

Cristina Rodríguez
Cristina Rodríguez / Compromís

El grup parlamentari Compromís a les Corts presentarà una proposició no de llei per a instar el parlament valencià a condemnar els atacs de la policia grega contra les persones que intenten travessar la frontera amb Turquia, i també les agressions de grups d’ultradreta a les persones que estan als camps de refugiats.

A més sol·licitarà al govern que no envie forces de seguretat a la frontera turcogreca a suspendre l’enviament a Grècia de cap agent de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional ni cap equipament extra en el marc de l’Equip de Resposta Ràpida de Frontex, com es va anunciar en el Consell de ministres d’Interior europeus.

Per últim, reclama que el govern espanyol condemne la suspensió per part de Grècia de l’aplicació de la Convenció de Ginebra sobre l’Estatut dels Refugiats, i també els atacs a les persones atrapades en els camps de refugiats de Grècia i que garantisquen la tasca d’ONG i periodistes sobre el terreny.

La iniciativa ha sigut promoguda per la diputada i portaveu de Drets Humans de Compromís a les Corts, Cristina Rodríguez.

També et pot interessar

stats