Més-Compromís ratifica la seua ponència política amb un 75,54% dels vots a favor

Aquesta vesprada, els vora 800 delegats i delegades decidiran qui ha de pilotar el partit els pròxims anys, si Àgueda Micó o Àlex Ruiz

VIII Congrés Nacional de Més-Compromís
VIII Congrés Nacional de Més-Compromís / Més-Compromís

Els vora 800 delegats i delegades que participen en el huité Congrés Nacional del Bloc-Compromís, des d'aquest dissabte Més-Compromís, han ratificat aquest diumenge la ponència política amb un 75,54% dels vots.

El document elaborat per Vicent Marzà ha rebut 417 vots de suport, 133 abstencions (un 24,09%) i dos vots en contra (el 0,36%)

A més, un 80% també ha donat el seu suport a les 47 esmenes presentades. Entre elles, Més-Compromís ha ratificat per àmplia majoria el seu suport a la llei trans, avalat dins del projecte polític “ja que hem de continuar sent referència nacional en aquest àmbit” ha afirmat Marzà, qui ha qualificat l’alta participació com una demostració de la capacitat de diàleg de l’organització política. 

En la presentació de la seua candidatura Àgueda Micó, l'actual secretària general, ha assegurat que la militància està cridada "a intentar aconseguir un espai d'hegemonia i de construcció nacional i popular al País Valencià" i ha afirmat que el seu equip està fent-ho bé.

D'altra banda, el també aspirant a liderar el partit, l'alcalde de Bellreguard Àlex Ruiz ha afirmat que el partit no pot continuar "repetint el mantra que estem millor que mai" i ha acusat l'alta política de fer-los "abandonar la primera línia del valencianisme: el municipalisme." 

El procés per a elegir a la nova direcció nacional de Més-Compromís finalitza a les 16:30 hores. A partir de les 17:30 se sabran els resultats. 

També et pot interessar

stats