Compromís presenta una moció al Senat per a desmantellar el magatzem de gas Castor

Jordi Navarrete reclama que les operacions de clausura no comporten riscs ambientals ni nous sismes al Baix Maestrat.

El magatzem de gas Castor
El magatzem de gas Castor / Europa Press

El senador de Compromís Jordi Navarrete ha presentat una moció al Senat en la qual proposa desmantellar el magatzem de gas Castor, situat a les costes de Vinaròs, al Baix Maestrat, així com una auditoria tècnica per a reclamar les responsabilitats pel mal funcionament.  

Segons Navarrete, la planta no realitzava correctament les operacions per a les quals es va dissenyar i hi podria haver hagut negligències en persistir els treballs d'injecció de gas i en compensar, sense les auditories necessàries, Escal UGS, l'empresa concessionària del projecte participat per ACS. 

La moció de Compromís reclama, a més, que les operacions de clausura no comporten riscs ambientals ni nous sismes a la zona. El magatzem està paralitzat per orde judicial des del setembre de 2013 després que es registraren centenars de sismes en fer-se les primeres injeccions de gas dos mesos abans. 

Al juliol de 2014, Escal UGS va renunciar a l'explotació del projecte Castor i el govern espanyol, mitjançant un decret llei, va encarregar a Enagás la hibernació i el manteniment de les instal·lacions, i el pagament d'una indemnització de 1.350 milions d'euros a la concessionària.

També et pot interessar

stats