Compromís planteja una llei per a protegir el comerç de tèxtil, calcer i joguet davant d'importacions asiàtiques

Marzà aposta per promoure la participació de capital públic europeu en sectors estratègics de la indústria valenciana perquè les pimes puguen accedir a les ajudes del BEI

Marzà, en una acte electoral el passat 26 de maig
Marzà, en una acte electoral el passat 26 de maig / Europa Press

El candidat de Compromís-Sumar al Parlament Europeu Vicent Marzà ha promés que proposarà a la Comissió Europea impulsar una legislació de cadena curta que prioritze la producció, distribució, comercialització i el consum de productes europeus per damunt de les importacions de països tercers, com ocorre amb el tèxtil, calcer o el joguet de l'est asiàtic, per a "fixar llocs de treball i garantir la màxima qualitat".

A sis dies de les eleccions europees, Marzà ha visitat Ontinyent (Vall d'Albaida) per a presentar les principals mesures que pretén portar avant si obté representació a Brussel·les per a protegir la indústria valenciana davant de la competència deslleial, informa la coalició. Entre eixes mesures figura la de promoure la participació de capital públic europeu en sectors estratègics de la indústria valenciana, com el tèxtil, perquè les xicotetes i mitjanes empreses valencianes puguen accedir a les ajudes del Banc Europeu d'Inversions (BEI).

Paral·lelament, el candidat valencià reclamarà a Europa mesures d'adaptació al canvi climàtic per a les empreses valencianes. "Hem d'avançar en la lluita contra l'emergència climàtica, i per això treballarem per a incrementar les ajudes que arriben a la indústria valenciana per a la descarbonització, i especialment, per a les pimes", ha exposat.

"Volem que Europa ajude a fer les nostres empreses més competitives, que puguen produir millor i amb menor cost energètic, que puguen exportar de manera directa a través del corredor mediterrani, la qual cosa només serà possible garantint una veu valenciana en el Parlament Europeu —ha reivindicat—. Perquè si alguna cosa sabem les valencianes i valencians és que sempre que hi ha una votació on els nostres interessos estan en joc, PP i PSOE hi acaben votant en sentit contrari".

També et pot interessar

stats